Alina Gorghiu: România a câștigat o guvernare stabilă care oferă speranța că urmează ani și mai buni

România a câştigat, de un an de zile, o guvernare stabilă şi aprecierea internaţională ca furnizor de securitate şi stabilitate în regiune, a declarat, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, adăugând că 2023 trebuie să fie „un an al echilibrului şi al reformelor”.

„Încheiem un an foarte greu, dar în care România a câştigat mult! De aceea e bine să vorbim despre trecut, dar şi despre viitor. Evocăm Marea Unire, poate cea mai frumoasă pagină din istoria noastră, din care mereu avem de învăţat. Atunci, forţe politice şi lideri cu viziune, intelectuali, o naţiune întreagă, femei şi bărbaţi, trecând peste dificultăţile acelor momente, dovedind solidaritate şi unitate au pus mai presus de orice proiectul României Mari. Istoria Marii Uniri are multe capitole”, a afirmat Gorghiu, la şedinţa solemnă a Parlamentului cu ocazia Zilei Naţionale.

Ea a subliniat contribuţia femeilor din România în Primul Război Mondial, care au făcut sacrificii, la fel ca bărbaţii, pentru realizarea unirii tuturor românilor.

„Unele au fost combatante, altele au avut grijă de răniţi. Şi bine ar fi dacă, de fiecare dată când mergem de Ziua Eroilor, în orice comună, la monumentul dedicat celor care au făcut în război sacrificiul suprem, nu vom uita că lângă fiecare nume de erou ar trebui adăugat, în minte, un nume de femeie care şi-a pierdut soţul sau fiii. Aşa se scriu marile istorii. Servind interesele României!”, a adăugat Alina Gorghiu.

Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, Marea Unire a fost un proiect naţional care a trecut proba timpului, un proiect „mai mult decât centenar”.

„Cea mai frumoasă dovadă de responsabilitate politică pe care o putem da astăzi este aceea de a acţiona nu pentru prezent, nu cu gândul la alegerile din 2024, ci la viitor”, a adăugat Gorghiu.

Ea a vorbit despre „ororile războiului” care se desfăşoară în prezent la graniţa ţării noastre.

„Vremurile sunt complicate. Vedem chiar la graniţa noastră ceva ce nimeni nu credea că va mai fi în Europa: ororile războiului. România a câştigat în ultimul an aprecierea internaţională ca furnizor de securitate şi stabilitate în regiune. Şi mai ales pentru solidaritatea şi compasiunea faţă de criza refugiaţilor ucraineni. Aproape 3 milioane, mame cu copii, tineri sau bătrâni”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a amintit că România găzduieşte săptămâna aceasta Reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO, iar recent a fost ridicat MCV, menţionând că ţara noastră merge către aderarea la OECD, iar Comisia Europeană a anunţat că este pregătită tehnic pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

„România a câştigat de un an de zile o guvernare stabilă. Avem un parteneriat între preşedintele României, Guvern, Parlament şi autorităţile locale, care schimbă multe lucruri în bine! O majoritate parlamentară care funcţionează! Legislaţia nouă ţine direcţia corectă: integritatea în funcţiile publice a fost votată şi în 2024 vom avea liste curate. Am corectat Legile Justiţiei şi acest lucru ne-a ajutat enorm pe plan european. Stabilitatea politică ne-a asigurat creşterea economică pe baza căreia putem să majorăm punctul de pensie şi salariul minim brut, o majorare sustenabilă şi care poate fi suportată de angajatori. Şi tot ce am câştigat, ne oferă speranţa că urmează ani şi mai buni”, a mai susţinut Gorghiu.

Aceasta a arătat că anul 2023 trebuie să fie unul „al echilibrului şi al reformelor de care este mare nevoie” – coduri penale noi, reforma pensiilor, reforma educaţiei, asigurarea echilibrului de gen, continuarea investiţiilor, derularea cu succes a proiectelor de infrastructură, sprijin pentru antreprenori.

„Împreună putem să le oferim românilor nu doar până în 2024, ci şi după, indiferent de provocări, încredere, stabilitate, responsabilitate, predictibilitate, siguranţă, seriozitate. Anul viitor trebuie sa fie unul al maturităţii politice. La mulţi ani, România!”, a declarat Alina Gorghiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...