Alina Gorghiu: România şi Regatul Unit vor să pună „stop” traficului de persoane

Publicat: 18 iun. 2024, 20:52, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Alina Gorghiu: România şi Regatul Unit vor să pună
Alina Gorghiu: România şi Regatul Unit vor să pună "stop" traficului de persoane

Alina Gorghiu a vorbit despre legătura strânsă dintre România și Marea Britanie. Ministrul Justiției a evidențiat parteneriatele dintre cele două state și subiectele pe care le-a dezbătut recent cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, Giles Matthew Portman.

Alina Gorghiu, despre relația României cu Anglia

Relațiile strânse dintre România și Marea Britanie sunt reflectate nu doar de numărul mare de români care trăiesc în Regatul Unit, ci și de cooperarea judiciară eficientă dintre cele două țări. Cu peste 1,3 milioane de români stabilți în Marea Britanie, legăturile între cele două națiuni sunt puternice și extinse, așa cum spune Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției spune că Regatul Unit este principalul partener al României în ceea ce privește extrădările și lupta împotriva traficului de persoane. Această colaborare a fost subliniată în discuțiile recente dintre oficialii români și noul Ambasador al Regatului Unit la București, Giles Matthew Portman.

În primele luni ale anului 2024, România a reușit să aducă în țară 84 de fugari din Marea Britanie, acesta fiind cel mai mare număr de extrădări dintr-o singură țară în acest an. Această realizare se datorează și prezenței unui magistrat de legătură român în Marea Britanie, post înființat în 2023, care a facilitat aceste procese.

România și Marea Britanie își unesc eforturile pentru a stopa traficul de persoane, o problemă gravă care afectează numeroși indivizi. Potrivit unui raport publicat de Justice and Care România, la fiecare 30 de ore un copil cade victimă traficanților de persoane în România. Ministerul Justiției din România oferă sprijin victimelor acestui flagel prin vouchere în valoare de până la 3.300 de euro.

În întâlnirea cu Ambasadorul britanic, s-a discutat și despre redactarea unui ghid comun pentru protecția cetățenilor împotriva traficului de persoane. Acest ghid va avea rolul de a consolida măsurile preventive și de a furniza informații esențiale pentru protejarea celor mai vulnerabili membri ai societății.

„Peste 1,3 milioane de români trăiesc în Marea Britanie. Iar această legătură strânsă între popoarele noastre se vede și în cooperarea judiciară româno-britanică. Regatul Unit 🇬🇧 e partenerul nostru numărul 1 în extrădari și în combaterea traficului de persoane.

M-am bucurat să discut aceste subiecte cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, E.S. domnul Giles Matthew Portman.

În 2024, au fost aduși până acum 84 de fugari din Marea Britanie (cel mai mare număr de fugari aduși dintr-o țară anul acesta). Din 2023, România are un magistrat de legătură în Marea Britanie, iar acest lucru se vede.
România şi Regatul Unit vor să pună „stop” traficului de persoane. La fiecare 30 de ore, un copil cade în mâinile traficanţilor de persoane în România, potrivit unui raport publicat azi de Justice and Care România.

Ministerul Justiției sprijină victimele traficului de persoane cu vouchere în valoare de până la 3 300 de euro. Am discutat cu Ambasadorul britanic despre redactarea unui ghid comun pentru a apara cetățenii de traficul de persoane”, este mesajul integral al Alinei Gorghiu.