Alina Vuc, sportiva care a obținut prima medalie mondială din istoria luptelor feminine românești

Alina Vuc este sportiva care a obținut prima medalie mondială din istoria luptelor feminine românești. Sportiva a început să practice luptele la 10 ani, la Reșița.

Alina Vuc a fost vice-campioană mondială la juniori, medaliată cu argint la campionatul european sub 23 de ani, iar apoi tot cu argint la seniori.

În 2017, la Paris, Alina a obținut prima medalie mondială din istoria luptelor feminine românești.

Alina Emilia Vuc, născută pe 4 octombrie 1993, la Reșița, județul Caraș-Severin, este o luptătoare română, vicecampioană europeană în 2016 și campioană mondială militară în același an.

Pe 24 august 2017, a obținut o medalie de argint la Campionatul Mondial de seniori, categoria 48 kg, aceasta fiind prima medalie obținută la feminin de o sportivă din țara ei.

În 2019, la Campionatul Mondial de la Nur Sultan (Kazahstan), Alina Vuc a cucerit medalia de argint la categoria 50 kg.

Pe 27 decembrie 2018 a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin, iar pe 19 iulie 2019 a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...