„Alo, Kremlin?”. Telefoanele angajaților de la „reședința” președintelui Putin sunt publice

Publicat: 28 feb. 2022, 20:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
„Alo, Kremlin?”. Telefoanele angajaților de la „reședința” președintelui Putin sunt publice

Trupele cibernetice ucrainene au spart baza de date cu numerele de contact ale administrației preşedintelui rus, Vladimir Putin, după cum a anunțat azi Vadim Denisenko, unul dintre consilierii ministrului de interne de la Kiev.

Potrivit acestuia, numerele de telefon ale angajaților de la Kremlin au fost postate deja pe Internet. „Împreună cu trupele cibernetice, am spart site-ul web al Kremlinului, iar acum avem acces gratuit la întreaga sa agendă telefonică – de la liderii administrației până la jurnaliștii lor, la organizații publice și, veți fi surprinși, la ghicitori. Agenda telefonică a Kremlinului are un grup separat de ghicitori”, a menţionat Denisenko.

Acesta i-a îndemnat pe ucraineni să se alăture campaniei de informare. „Dacă aveți cinci minute din timpul vostru liber, accesați chatbot-ul din Telegram intitulat ‘Puterea Federației Ruse’ (Власть РФ). Toate numerele de telefon ale Federației Ruse sunt postate acolo. Luaţi-vă cinci minute din timp şi apelaţi pe cineva de acolo, spuneți ce doriți, dar înregistraţi convorbirea și postaţi-o pe rețelele de socializare. Aceasta va fi o imensă bază de dovezi”, a adăugat Denisenko.