Alocațiile copiilor și pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022

Guvernul a aprobat majorarea alocațiilor copiilor și a pensiilor începând cu 1 ianuarie 2022, anunță ministrul Muncii, Marius Budăi.

Au fost aprobate cele două ordonanțe care implementează mare parte din pachetul social promis în programul de guvernare. Prima se referă la alocația de stat pentru copii și instituirea celei de-a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități”, anunță ministrul Muncii, Marius Budăi.

El precizează că ordonanța este comună – Ministerul Muncii și Ministerul Familiei.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022 alocațiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste cuprinse între zero și doi ani, dar și pentru cei doi ani – 18 ani, copii cu dizabilități, alocația se majorează la 600 de lei. Pentru copii cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani alocația se majorează la 243 de lei”, spune Budăi.

De asemenea, el anunță că pensia minimă se majorează cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei.

Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1442 de lei la 1586 de lei, anume acel procent de 10%. Urmează și a ieșit din avizare ordonanța care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată în luna ianuarie pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei”, a concluzionat ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...