Alstom Feroviaria a câștigat licitația pentru 20 de trenuri electrice interregionale

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a desemnat Alstom Feroviaria S.p.A. câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru achiziţia materialului rulant nou destinat transportului interregional de călători.

Oferta financiară a societăţii Alstom Feroviaria S.p.A. a fost de peste 1,309 miliarde de lei, fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii, informează un comunicat al Autorității Feroviare Române (ARF).

Finanţarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM şi bugetul de stat, iar valoarea estimată este cuprinsă în intervalul: 1,31 miliarde de lei și 3,71 miliarde de lei, fără TVA. Sumele reprezintă contravaloarea a 20 rame electrice interregionale RE-IR şi mentenanţa lor asigurată pe 15 ani, cu posibilitatea dublării cantităţii şi perioadei de mentenanţă, informează comunicatul.

Obiectivul general al contractului îl reprezintă achiziţionarea de material rulant nou pentru pasageri, inclusiv conceptul de întreţinere, care va fi distribuit operatorilor feroviari de călători din România, pe bază de act adiţional la contractele de servicii publice.

De asemenea, contractul prevede şi instruirea personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor şi a aplicaţiilor software.

Achiziţionarea noilor rame electrice interregionale va contribui la asigurarea mobilităţii, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătăţirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată, precizează ARF.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole