Alte 45 de cazuri de infectare cu tulpina britanică. Unde se înregistrează cele mai multe infectări

Alte 45 de cazuri de infectare cu tulpina coronavirusului descoperită în Marea Britanie au fost identificate în cele 90 de probe prelevate în perioada 3-11 februarie, în cadrul studiului de secvenţiere derulat de companie.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti(26), Timişoara(6) şi Cluj(3), au anunțat, joi, reprezentanţii MedLife.

În această etapă a cercetării, specialiştii au analizat un nou lot de 90 de probe, prelevate în mod aleatoriu în perioada 3 – 11 februarie a.c. de la pacienţi testaţi pozitiv prin RT-PCR, dintre care 45 conţin tulpina B1.1.7 a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie. Acestea provin de la pacienţi din diferite oraşe ale ţării: Bucureşti – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galaţi – 2 cazuri, Timişoara – 6 cazuri, Cluj – 3 cazuri, Focşani – 1 caz, Ploieşti – 1 caz, Piteşti -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz”, anunță reprezentanţii MedLife.

Deși în urmă cu două săptămâni, cazurile identificate în lotul din acel moment constau într-un procent de 26,6%, acum numărul s-a dublat. Astfel, România ar putea ajunge în curând printre primele țări din UE în care predomină varianta britanică a coronavirusului.

În prezent, MedLife are în derulare studiul de secvenţiere a virusului prin care urmăreşte evoluţia acestuia şi apariţia noilor tulpini, precum şi un alt studiu cu privire la gradul de imunizare a populaţiei post-vaccinare.

Numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a coronavirusului identificate de divizia de cercetare a Grupului MedLife ajunge la 79, în mai puţin de două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...