Alternus Energy a cumpărat, în România, un parc solar de 20 MW cu 22 mil. euro

Alternus Energy, companie care deține mai multe proiecte de energie solară în România, a semnat o nouă achiziție pe piața locală, preluând de la Risen Energy, cu 22 milioane euro, parcul solar LJG Green Source Energy Beta SRL, de 20 MW, cel mai mare parc operațional pe care l-a cumpărat până acum

La începutul lunii trecute, compania a atras echivalentul a 9 milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni convertibile.

Alternus s-a listat la Oslo, la începutul anului, după o delistare în SUA la finele lui 2020. Compania e deja prezentă pe plan local cu proiecte de energie solară, a cumpărat recent două parcuri fotovoltaice din România de la compania chineză ReneSola. Prețul tranzacției a fost de 24 de milioane de euro. În acestei tranzacții Alternus Energy deținea în România 4 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de de 21,5 MW.

Compania mai are proiecte în Germania, Italia, Polonia și Olanda.

În 2020, producția de energie electrică din România provenea în proporție de 12,4% din energie eoliană, 3,4% din panouri solare fotovoltaice și 27,6% din hidroenergie. În total, producția de energie regenerabilă (eoliană, fotovoltaică și biomasă) a reprezentat 16% din total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...