Amazon a primit o amendă de 746 milioane de euro de la UE pentru încălcarea GDPR

Amazon a primit o amendă de 746 de milioane de euro în Uniunea Europeană pentru nerespectarea datelor private, cea mai mare amendă aplicată vreodată în blocul comunitar pentru încălcarea GDPR, relatează The Wall Street Journal.

Amenda, pe care Amazon a dezvăluit-o în documente financiare depuse vineri, a fost decisă în urmă cu două săptămâni de către CNPD, autoritatea de reglementare a datelor private din Luxemburg. Amazon a notat în documente că autoritatea luxemburgheză a stabilit că procesul său de procesare a datelor personale nu este conform cu Regulamentul General de Protecția Datelor al Uniunii Europene.

CNPD a cerut de asemenea gigantului tech american să își revizuiască unele practici comerciale.

„Credem că decizia CNPD este fără merit și intenționăm să ne apărăm viguros în legătură cu acest subiect”, a notat compania în document, potrivit Politico.

Întrebat despre amendă, un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat că „sunt în dezacord profund cu decizia și intenționează să facem apel”.

Acesta a adăugat că „decizia legată de cum arătăm clienților reclame relevante se bazează pe interpretări subiective și netestate ale legii europene privind datele private și amenda propusă este complet disproporționată chiar și pe baza acestei interpretări”, conform Business Insider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...