Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP.

Gigantul american al comerţului online şi al tehnologiilor şi-a confirmat marţi decizia de a prelungi interdicţia „până la noi ordine„, fără a oferi mai multe detalii. Interdicţia vine după decizii similare luate de Microsoft, IBM şi Google.

În iunie anul trecut, compania a anunţat un moratoriu de un an, în contextul presiunii asociaţiilor de apărare a libertăţilor şi manifestaţiilor împotriva violenţelor poliţieneşti şi a rasismului în SUA. Organizaţiile neguvernamentale cer în special reforme profunde ale poliţiei şi sistemelor de supraveghere, despre care ele spun că ia ca ţintă în mod disproporţionat persoanele de culoare.

Activiştii acuză de asemenea forţele de ordine că se folosesc de reţeaua de camere Ring a Amazon, utilizate de persoane particulare pentru securitate.

Suficient timp pentru reguli potrivite

Amazon şi-a exprimat speranţa că moratoriul său va oferi „suficient timp Congresului pentru a introduce reguli potrivite” pentru o „utilizare etică” a acestor tehnologii. Săptămâna trecută, o coaliţie de ONG-uri a făcut apel la Amazon să înceteze complet să mai vândă Rekognition.

„Tehnologiile de recunoaştere facială sunt prea periculoase pentru a fi instalate în funcţii de capriciile unor firme precum Amazon”, a declarat Evan Greer din partea grupului Fight for the Future, membru al coaliţiei. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...