Ambasada Belarusului din Kiev s-ar fi mutat la Chișinău

Potrivit consilierului principal al disidentei Sviatlanei Tsikhanouskaia, Franak Viačorka, diplomații bieloruși din Kiev ar fi părăsit Ucraina, vineri 18 martie, și ar fi venit în Republica Moldova.

„Acest lucru poate fi interpretat ca un semn indirect că Lukașenko se pregătește să participe la agresiunea împotriva Ucrainei”, a comentat Franak Viačorka pe Twitter. Pe de altă parte, MAEIE neagă informați potrivit căreia ambasadorul Republicii Belarus în Ucraina se află pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta nu s-ar fi stabilit în Republica Moldova, ci s-a aflat în tranzit, scrie zdg.md.

Forțele speciale ale Belarusului au refuzat să se alăture rușilor. Militarii dau asigurări că nu vor participa la invazia Ucrainei. Acest lucru a fost raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un rezumat al invaziei ruse de la ora 6, pe 14 martie.

„În ceea ce privește disponibilitatea forțelor armate ale Republicii Belarus de a duce război în Ucraina: conform unei declarații a unuia dintre oficialii de rang înalt ai forțelor de operațiuni speciale, forțele speciale ale Republicii Belarus nu se vor implica în conflictul ruso-ucrainean”, se arată în raport, citat de Unian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...