Ambasada Franţei la Kiev: „Să aveţi rezerve de apă, de hrană şi îmbrăcăminte călduroasă”

Ambasada Franţei la Kiev i-a sfătuit pe cetăţenii francezi din Ucraina să aibă rezerve de apă, hrană şi îmbrăcăminte călduroasă în această perioadă, în care există ameninţarea unui eventual atac al Rusiei.

Vă recomandăm să pregătiţi rezerve de apă, de hrană şi îmbrăcăminte călduroasă, precum şi să vă asiguraţi că rezervorul maşinii este plin sau chiar să existe rezerve suplimentare”, se arată într-un mesaj de pe site-ul ambasadei. Francezii sunt sfătuiţi să evite orice deplasare în Ucraina, nu doar pe cele neesenţiale, şi să aibă grijă ca actele lor de identitate să fie falabile.

Deocamdată, ambasada Franţei nu le recomandă francezilor din Ucraina să părăsească ţara.

Un posibil aflux de refugiaţi

Pe de altă parte, Polonia se pregăteşte pentru un posibil aflux de refugiaţi dacă Rusia va ataca Ucraina, a anunţat ministrul de Interne, Mariusz Kaminski, potrivit Reuters. Washington afirmă că Rusia, care are peste 100.000 de soldaţi masaţi în apropierea Ucrainei, ar putea invada în orice moment ţara vecină. Moscova neagă că ar avea astfel de planuri, informează Mediafax. “În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, ne pregătim pentru diverse scenarii. Unul dintre ele constă în pregătiri regionale legate de un posibil aflux de refugiaţi din Ucraina”, a spus Kaminski.

Sâmbătă, primarul oraşului Ciechanow, a declarat că guvernul regional i-a cerut să pregătească locuri de cazare pentru refugiaţi, care să fie folosite dacă va fi cazul. “Ni s-a cerut să prezentăm o listă cu facilităţile de cazare pentru refugiaţi, numărul de oameni care ar putea fi cazaţi, costurile şi timpul pentru modificarea incintelor, recomandarea fiind de cel mult 48 de ore”, a notat pe Twitter Krzysztof Kosinski. În Polonia trăiesc deja între unul şi două milioane de ucraineni, majoritatea veniţi la muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole