Ambasadorul României în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă gura cea rea a presei. Astfel, Muraru locuiește într-o vilă cu 46 de camere și 8 băi pentru care statul român plătește o chirie lunară de 21.000 de dolari.

În timp ce ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, s-a plâns de curând că premierul Marcel Ciolacu nu l-a invitat și pe el la întâlnirile la care șeful Executivului a participat în SUA, presa din țară a făcut o scanare a vieții ambasadorului nostru de peste Ocean și a aflat câteva lucruri interesante. De pildă, că Andrei Muraru și-a schimbat reședința anul trecut și acum locuiește într-o vilă cu 46 de camere și opt băi pentru care plătește o chirie de 21.000 de dolari. Vila este o casă veche de 90 de ani, în ea a locuit reprezentantul diplomatic al Iranului în Statele Unite, Ardeshir Zahedi, cunoscut pentru petrecerile grandioase pe care le dădea în clădire.

Și ar mai fi câteva lucruri, cel puțin interesante, despre ce face Andrei Muraru în SUA! Se pare că ambasada României, sub semnătura lui Andrei Muraru, plătește pentru consiliere 50.000 de dolari lunar uneia dintre cele mai prestigioase case de avocatură din lume – Arnold & Porter. Aceasta oferă sprijin în „implementarea agendei″ misiunii diplomatice românești la Washington. Iar la suma uriașă amintită se adaugă și onorariile avocaților sau consultanților firmei, plus costurile de transport, cazare, masă sau expedieri poștale apărute în activitatea acestora în folosul clientului român.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole