Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, a fugit definitiv la Moscova

Publicat: 11 apr. 2024, 19:02, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, a fugit definitiv la Moscova

După o perioadă plină de devotament și angajament diplomatic în România, Excelența Sa Valeri Kuzmin, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse, și-a încheiat misiunea în țară și s-a întors definitiv la Moscova. Această veste a fost anunțată oficial de către Ambasada Rusiei în România prin intermediul paginii lor oficiale de Facebook.

În timp ce Valeri Kuzmin își ia adio de la România, o nouă figură va asigura interimatul în cadrul ambasadei ruse. Potrivit anunțului oficial, până la numirea unui nou ambasador, doamna ministru-consilier Elena Kopnina va îndeplini funcția de Însărcinat cu Afaceri a.i. a Federației Ruse în România.

Valeri Kuzmin a fost numit în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România în anul 2016. Născut pe 24 iunie 1953, la Moscova, el este un diplomat cu o vastă experiență în domeniu. Educația sa impresionantă include absolvirea Facultății de Jurnalistică Internațională de la Institutul de Stat de Relații Internaționale de la Moscova, precum și cursurile diplomatice superioare de la Academia Diplomatică de pe lângă MAE rus.

Anunțul privind plecarea ambasadorului vine la doar două zile de la tragicul deces al soției acestuia. Marți dimineața, 9 aprilie, soția lui Valeri Kuzmin a fost găsită într-o stare critică, prezentând simptome de disconfort respirator. În ciuda intervenției rapide a echipajelor medicale, raportul ulterior a confirmat că a suferit un stop cardio-respirator.

În aceste momente dificile, ne exprimăm sincerele condoleanțe față de familia și cei dragi ai ambasadorului Valeri Kuzmin.