Amendă de 20.000 de lei pentru poluarea cu păcură din Portul Midia

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au aplicat o amendă de 20.000 de lei pentru poluarea din Portul Midia. O tona de păcură care s-a scurs în apă după ce unul dintre furtunurile de descărcare al unei nave s-a spart.

Sancțiunea a fost acordată societăţii care făcea operaţiunile de descărcare, informează News.ro.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că o echipă de comisari ai instituţiei, împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de  Apă Dobrogea Litoral, Autorităţii Navale Române şi Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa s-au deplasat în Dana 4 a Portului Midia pentru investigarea incidentului produs în timpul operaţiunilor de descărcare păcură de la o navă sub pavilion Malta.

“La descărcarea păcurei s-a deteriorat un furtun, fiind deversata o cantitate de aproximativ 1 tonă de păcură pe cheu şi în acvatoriul portuar, cea mai mai mare cantitate, aproximativ 80% fiind deversata pe sol. S-a stopat operaţiunea de descărcare, s-a amplasat baraj limitator şi s-a acţionat cu materiale absorbante”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată menţionează că a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei societăţii care efectua operaţiunile de descărcare păcură pentru poluarea acvatoriului marin, a cheului şi solului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...