Amendă „grasă”: Google pierde un proces la Tribunalul General al UE

Tribunalul General al Uniunii Europene a respins recursul Google privind o amendă de 2,8 miliarde de dolari a Comisiei Europene pentru că a oferit propriilor sugestii de cumpărături un avantaj ilegal în rezultatele căutării.

Comisia a amendat gigantul american de tehnologie în 2017 pentru că a direcționat în mod greșit vizitatorii către serviciul său de Cumpărături Google, în detrimentul concurenților europeni mai mici, scrie voanews.com. Tribunalul a decis că „respinge în mare măsură” recursul Google și menține amenda după ce „a constatat că Google și-a abuzat de poziția dominantă, favorizând propriul serviciu de cumpărături comparative față de serviciile concurente”.

Și-a modificat practicile

Google, care face, de asemenea, apel la alte două sancțiuni antitrust ale UE în valoare totală de 9,5 miliarde de dolari, a declarat că și-a modificat practicile în 2017 pentru a se conforma cu decizia Comisiei Europene. „Abordarea noastră a funcționat cu succes de mai bine de trei ani, generând miliarde de clicuri pentru peste 700 de servicii de cumpărături comparative”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole