Amendă „grasă”: Google pierde un proces la Tribunalul General al UE

Publicat: 15 nov. 2021, 21:00, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
Amendă „grasă”: Google pierde un proces la Tribunalul General al UE

Tribunalul General al Uniunii Europene a respins recursul Google privind o amendă de 2,8 miliarde de dolari a Comisiei Europene pentru că a oferit propriilor sugestii de cumpărături un avantaj ilegal în rezultatele căutării.

Comisia a amendat gigantul american de tehnologie în 2017 pentru că a direcționat în mod greșit vizitatorii către serviciul său de Cumpărături Google, în detrimentul concurenților europeni mai mici, scrie voanews.com. Tribunalul a decis că „respinge în mare măsură” recursul Google și menține amenda după ce „a constatat că Google și-a abuzat de poziția dominantă, favorizând propriul serviciu de cumpărături comparative față de serviciile concurente”.

Și-a modificat practicile

Google, care face, de asemenea, apel la alte două sancțiuni antitrust ale UE în valoare totală de 9,5 miliarde de dolari, a declarat că și-a modificat practicile în 2017 pentru a se conforma cu decizia Comisiei Europene. „Abordarea noastră a funcționat cu succes de mai bine de trei ani, generând miliarde de clicuri pentru peste 700 de servicii de cumpărături comparative”, se arată în comunicat.