Amendamente la buget. PSD vrea creșterea pensiilor și alocațiilor

Social-democrații vor depune în Parlament  amendamente la bugetul de stat în vederea majorării alocațiilor și pensiilor în 2021.

„Toate promisiunile noastre din campanie, felul în care am argumetat în bugetul alternativ, vor fi în amendamente la buget. Am argumentat că în aceleași condiții de deficit bugetar putem să găsim suficiente resurse și pentru creșterea punctului de pensie și pentru salarii și alocații”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, după ședința BPN de luni.
Social-democratul susține că aceste categorii nu trebuie privite ca „niște cheltuieli”.

„Este vorba de o întreagă filozofie a bugetului public. Nu trebuie să îl privim strict contabil. Când ne raportăm la copii și pensionari ca la o cheltuială, lucrul acesta este greșit. Când schimbăm prioritățile și ne uităm la oameni vom găsi și bani”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit proiectului de buget, în 2021 pensiile vor fi înghețate, urmând ca abia din ianuarie 2022 punctul de pensie să fie majorat cu rata inflație plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

De asemenea, PSD mai cere și eliminarea de urgență a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Am constatat ipocrizia celor de la PNL când ne-am uitat în buget. În buget sunt prinși banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Să se hotărască. Le solicităm ca mâine să introducă pe ordinea de zi propuenrea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, susține Radu Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole