Amenințare de atentat terorist: Urmează un nou Charlie Hebdo?

Publicat: 23 sept. 2020, 23:00, de Eva Mihai, în ACTUALITATE , ? cititori
Amenințare de atentat terorist: Urmează un nou Charlie Hebdo?

Săptămânalul satiric Charlie Hebdo a publicat iar caricaturile profetului Mahomed, iar organizația teroristă Al Qaida a lansat o amenințare către revistă.

Un număr de 100 de instituții media din Franța au lansat un apel de mobilizare pentru libertatea de expresie, după ce revista Charlie Hebdo a primit o amenințare de la Al Qaida, informează Agerpres.

„După republicarea caricaturilor cu Mahomed la 2 septembrie 2020, Charlie Hebdo a fost din nou ameninţat de organizaţiile teroriste. Ameninţări care constituie o adevărată provocare în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015. Ameninţări care merg dincolo de Charlie, întrucât vizează toate mass-media şi chiar pe preşedintele Republicii(…)Ni s-a părut necesar să invităm mass-media să reflecteze la un răspuns colectiv care merită să fie dat acestei situaţii”, afirmă Laurent Sourisseau, cunoscut sub numele de Riss, directorul Charlie Hebdo, într-o declaraţie pentru France Presse.

Procesului în care sunt judecați 14 suspecţi implicaţi în atacul terorist din 2015, este preconizat să dureze până la data de 10 noiembrie.

Autor