Amenințare de atentat terorist: Urmează un nou Charlie Hebdo?

Săptămânalul satiric Charlie Hebdo a publicat iar caricaturile profetului Mahomed, iar organizația teroristă Al Qaida a lansat o amenințare către revistă.

Un număr de 100 de instituții media din Franța au lansat un apel de mobilizare pentru libertatea de expresie, după ce revista Charlie Hebdo a primit o amenințare de la Al Qaida, informează Agerpres.

„După republicarea caricaturilor cu Mahomed la 2 septembrie 2020, Charlie Hebdo a fost din nou ameninţat de organizaţiile teroriste. Ameninţări care constituie o adevărată provocare în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015. Ameninţări care merg dincolo de Charlie, întrucât vizează toate mass-media şi chiar pe preşedintele Republicii(…)Ni s-a părut necesar să invităm mass-media să reflecteze la un răspuns colectiv care merită să fie dat acestei situaţii”, afirmă Laurent Sourisseau, cunoscut sub numele de Riss, directorul Charlie Hebdo, într-o declaraţie pentru France Presse.

Procesului în care sunt judecați 14 suspecţi implicaţi în atacul terorist din 2015, este preconizat să dureze până la data de 10 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

CSAT: Vânzarea vagoanelor și locomotivelor către Bercea Mondialu este atributul lui...

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a luat act de faptul că CFR Marfă vinde interlopului Bercea Mondialu mii de vagoane și sute de...