Amenințarea atacurilor cu drone descurajează operațiunile Flotei rusești din Marea Neagră

Serviciile de informații britanice au consacrat raportul de luni dimineață unei analize de securitate a Flotei rusești din Marea Neagră. Actualizare zilnică afirmă că, în ultimele șase luni, flota rusă a fost atacată de două ori de drone și vehicule de suprafață fără pilot (UAV).

La 22 martie 2023, cel puțin trei ambarcațiuni maritime fără pilot și o dronă au încercat să atace baza navală rusă din Sevastopol, în Crimeea ocupată, potrivit serviciilor de informații. Conform unor surse deschise, o dronă a fost oprită de sistemele de protecție, iar celelalte două au fost distruse. Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul a fost respins și că nicio navă rusă nu a fost rănită, conform bbc.com.

Cu toate acestea, la 29 octombrie 2022, în urma unui atac cu drone, nava de dragare a minelor Ivan Golubets și fregata Amiral Makarov au fost avariate, notează serviciile secrete britanice.

„În pofida faptului că atacurile recente nu au provocat, cel mai probabil, pagube la nicio instalație militară, probabil că amenințarea dronelor continuă să descurajeze acțiunile Flotei rusești din Marea Neagră”, conchide serviciul de informații britanic.

1 COMENTARIU

  1. ”Amenințarea atacurilor cu drone descurajează operațiunile Flotei rusești din Marea Neagră”
    ”„În pofida faptului că atacurile recente nu au provocat, cel mai probabil, pagube la nicio instalație militară, probabil că amenințarea dronelor continuă să descurajeze acțiunile Flotei rusești din Marea Neagră”, conchide serviciul de informații britanic.”

    Intrebare pentru ”jurnalistul vopsit” : cum este in realitate, ”descurajeaza” , asa cum scrie in titlu, sau ”probabil ca amenintarea dronelor continua sa descurajeze” ?!
    Adica e cu ”probabil” sau e sigur.
    In afara de faptul ca sursa e complet necredibila si diversionista cind e vorba de rusi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...