Amenzi de 51.000 lei pentru șoferi în noaptea de vineri spre sâmbătă

Polițiștii de la Brigada Rutieră și inspectori ai Registrului Auto Român au organizat noaptea trecută controale în trafic. Peste 100 de vehicule au fost controlate și au fost date amenzi în valoare de 51.000 lei, preponderent pentru deficiențe tehnice.  

Au fost controlate peste  110 autovehicule (30 motociclete) şi aplicate 94 sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 90 au fost aplicate pentru deficiențe tehnice: 24 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor (șase moto); două pentru modificări neomologate ale autovehiculului (două moto); 64 pentru alte deficienţe tehnice. În cadrul activităţilor de control a fost reţinut un permis de conducere pentru nerespectarea semnalelor poliţistului rutier, au fost retrase 51 certificate de înmatriculare (șase Moto) pentru defecţiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român şi trei seturi de plăcute de înmatriculare. 

Poliţiştii oferă mai multe exemple de situaţii cu care s-au confurntat în timpul controalelor: 

1. În data de 2 octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe str.Virgiliu Tacit (Petrom City) şi nu a respectat semnalele poliţistului rutier. Conducătorul auto nu a avut asupra permisul de conducere. De asemenea, în urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul pe care l-a condus avea montate lumini de altă culoare şi intensitate. Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.600 lei, dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 zile, iar certificatul de înmatriculare i-a fost reţinut până la remedierea defecţiunilor tehnice constatate. 

2. În data de 2 octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 19 ani a condus un autovehicul pe bd. Petroliştilor, iar în urma controlului efectuat de poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR s-a constatat că are lipsă toba finală, are montate în partea din faţă lumini de altă culoare şi intensitate, elemente de caroserie corodate şi anvelope uzate peste limita legală admisă. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare 1.800 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare. 

3. În data de 3 octombrie a.c., un bărbat  în vârstă de 36 de ani a condus un motociclu-CanAm pe bd. Petroliştilor având montate în partea din spate anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate, deficienţe tehnice la sistemul de iluminare-semnalizare, lipsă amortizor de zgomot al sistemului de evacuare fapt ce producea un zgomot excesiv. Persoana în cauză a fost sancţionată  cu amendă în valoare de 1.450 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare. 

Brigada Rutieră arată că acest tip de acţiuni vor continua şi în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancţionarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...