Amenzi pentru magazinele care nu respectă programul de funcționare

Publicat: 17 aug. 2023, 21:30, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
Amenzi pentru magazinele care nu respectă programul de funcționare

Magazinele care nu respectă programul de funcționare pot să fie amendate de ANPC cu sume care ajung chiar și până la 4.000 lei.

Măsura se referă la structurile de vânzare cu amănuntul, dar și la cele în care se prestează servicii de piață. Lista include magazine alimentare, frizerii, ateliere de reparații auto sau cabinete medicale.

OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, care stabilește principiile generale referitoare la desfășurarea activității comerciale, stabilește că structurile de vânzare cu amănuntul și cele care prestează servicii de piață pot să fie deschise publicului în toate zilele săptămânii, orarul de funcționare fiind stabilit de comercianți, potrivit Avocat.net.

Orarul de funcționare trebuie să fie afișat la intrarea în unitate și să fie vizibil din exterior. În caz contrar, OG nr. 99/2000 prevede că organele de control abilitate ale ANPC și ale primăriilor pot da amenzi cuprinse între 200 și 2.000 de lei pentru persoanele fizice. Dacă este vorba de persoane juridice, limitele minime și maxime se dublează, potrivit legislației în vigoare.