America a întrerupt vaccinarea cu Johnson&Johnson! Gheorghiță a anunțat că România va imuniza deținuții cu acest ser

Informații de ultimă oră! SUA a decis să suspende vaccinarea cu serul produs de Johnson&Johnson din cauza unor probleme de coagulare a sângelui suspectate. La noi în țară, primele doze din acest vaccin sunt așteptate să ajungă joi, iar primii imunizați cu acest ser vor fi deținuții.

Administrația Națională a Alimentelor și Medicamentelor (FDA), dar și Centrul de Control al Bolilor (CDC) au anunțat că vaccinarea cu respectivul vaccin va fi suspendată, după ce au apărut cheaguri de sânge în rândul celor care s-au imunizat.

Miercuri, 14 aprilie, este programată o reuniune de urgenţă a Comitetului consultativ al CDC.

Potrivit New York Times, autorităţile sanitare din America solicită şi altor state să le urmeze exemplul. Asta presupune suspendarea vaccinării cu Johnson&Johnson, cel puțin până la sosirea rezultatelor investigaţiilor derulate.

Cercetătorii în medicină vor examina posibilele legături dintre vaccinul Johnson&Johnson şi trombozele apărute. Ulterior, vor putea fi stabilite eventuale limitări de administrare a serului produs de Johnson&Johnson.

Șase persoane care au fost imunizate cu vaccinul Johnson&Johnson au dezvoltat tulburări rare, de coagulare sanguină, în mai puțin de 10 zile de la imunizare. Toate sunt femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani. Una dintre ele a murit, iar o alta este acum internată în spital în stare critică.

România vaccinează deținuții cu AstraZeneca

În ciuda avertismentelor autorităților din SUA, astăzi, medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat că începe campania de vaccinarte în penitenciare, iar deținuții vor fi imunizați cu serul dezvoltat de cei de la Johnson&Johnson.

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă.

Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix, după modelul vaccinării în centrele sociale şi rezidenţiale, se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului, în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, iar adeverinţa de vaccinare se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane.

Se va distribui vaccin de la compania Johnson&Johnson, tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanţul de frig şi celelalte condiţii necesare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...