Americanii nu vor să respecte planul președintelui Biden

Un plan al preşedintelui Joe Biden care impune vaccinarea împotriva Covid-19 a mai mult de 100 de milioane de americani este vulnerabil la contestațiile americanilor.

Ca parte a unui planu al preşedintelui Biden dezvăluit joia trecută, angajatorii privaţi cu cel puţin 100 de subalterni trebuie să se asigure că lucrătorii lor sunt complet vaccinaţi  sau prezintă săptămânal un test negativ de Covid-19.

Măsura va fi pusă în aplicare printr-un standard temporar de urgenţă, sau ETS, emis de către Departamentul SUA al Administraţiei pentru Sănătate şi Siguranţă în Muncă (OSHA), care reglementează locurile de muncă.

Regula este aşteptată să fie adoptată în următoarele săptămâni şi nu era clar când va intra în vigoare.

Comitetul Naţional Republican şi unii guvernatori republicani au ameninţat deja că vor da în judecată planul de vaccinare al lui Biden, care acoperă, de asemenea, majoritatea angajaţilor şi contractanţilor federali şi a unor lucrători din domeniul sănătăţii.

În timp ce mulţi mari angajatori au declarat că intenţionează să se conformeze, este probabil ca unele companii să dea în judecată regula.

Unii angajatori se opun în mod reflex OSHA”, a spus Michael Duff, profesor la Wyoming College of Law, potrivit Reuters.

Oponenţii ar putea argumenta că un pericol grav, care nu este definit în lege, nu există la nivel naţional, deoarece creşterea actuală a cazurilor de Covid-19 este regională.

Biden a declarat joia trecută că ţara îşi pierde răbdarea cu cei care au refuzat să se vaccineze, puţin peste 62% dintre americani fiind vaccinaţi complet împotriva Covid-19.

Numărul cazurilor de Covid-19 creşte în Statele Unite, iar avansul locurilor de muncă şi alte semne de sănătate economică încetinesc pe măsură ce spitalele sunt aproape pline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...