Amintiri digitale: Tehnologia QR pătrunde în cimitire

Viitorul aparține tehnologiilor avansate și acesta nu mai este un secret. Cât de mult pătrund în societate și mai ales în ce domenii reprezintă o temă incitantă.

Tehnologia codurilor QR a devenit parte integrantă a vieții noastre. Are utilizări multiple, de la servicii bancare și până la cumpărături. Iată că această tehnologie a avansat acum spre cimitire. Pe pietrele funerare, în locul în care sunt trecute numele și vârsta persoanei decedate și se află eventual o poză, acum au apărut și coduri de bare care pot fi scanate.

Dacă scanează codul de bare…

Ideea aparține proprietarului unei companii mortuare din Antalya, care s-a gândit să le ofere amintiri digitale despre decedat persoanelor care vin să îl jelească. Dacă scanează codul de bare, cei interesați pot accesa un site pe care sunt încărcate pagini personalizate cu fotografii sau înregistrări video ale celor decedați.

Proprietarul firmei mortuare spune că ideea i-a venit în urmă cu câțiva ani și a pus-o atunci inițial în practică, dar acum și-a dezvoltat serviciile. El adaugă că ideea sa a fost apreciată de clienți și că face cu greu față solicitărilor de a imprima coduri de bare pe pietrele funerare și de a încărca amintirile digitale, potrivit hurriyet.com.tr, citat de Radio România Actualități. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...