Ana Birchall a primit un job la fel de bun ca toate de până acum: reprezentant special pentru proiecte strategice şi relaţii internaţionale la Nuclearelectrica

De când a intrat în politica mare, ca deputat de Vaslui la PSD, Ana Birchall, de profesie avocat, a avut parte de slujbe una mai bună și mai bine plătită ca alta. Fostului ministru tocmai i s-a oferit un post de reprezentant special pentru proiecte strategice şi relaţii internaţionale la Nuclearelectrica, societate bine cunoscută pentru salariile foarte mari în comparație cu media din România.

Ana Birchall va ocupa funcţia de reprezentant special pentru proiecte strategice şi relaţii internaţionale în cadrul companiei de energie Nuclearelectrica, potrivit unui raport publicat, miercuri, de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Nuclearelectrica anunţă ca doamna Ana Birchall se alătura echipei Nuclearelectrica în calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice şi Relatii Internaţionale). Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfăşurare în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei şi securităţii energetice, precum şi în cadrul altor parteneriate strategice.”, arată datele transmise de BVB. 

 Cu o experienţă de peste 20 de ani în drept, politică externă şi relaţii internaţionale, Ana Birchall este licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti, şi deţine masterat şi doctorat în drept la Yale Law School, SUA . înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, ea s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe.

Ulterior, Ana Birchal a mai deținut funcții de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la OSCE. 

Ce zice Ana Birchall de noul post la Nuclearelectrica

 „Sunt onorată să mă alătur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, precum şi oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienţă ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenţei energetice a României, cât şi pentru punerea în valoare a potenţialului strategic pe care România îl are în acest domeniu.   România are toate premisele pentru a deveni un hub şi lider regional pentru dezvoltarea şi implementarea reactoarelor modulare mici, dar şi exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esenţial la securitatea energetică a regiunii noastre”, a declarat Ana Birchall.  

Totodată,  Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica, a menţionat că, în calitate de reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale, Ana Birchall va sprijini, prin experienţa acumulată internaţional, cooperarea cu partenerii internaţionali strategici în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de investiţii ale Nuclearelectrica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...