ANAF emite un avertisment cu privire la tentative de înșelăciune

ANAF a comunicat că a primit notificări din partea unor contribuabili care semnalează că au fost contactați de indivizi care pretind a fi inspectori de la Antifraudă.

ANAF a primit notificări din partea unor contribuabili, conform cărora aceștia au fost contactați de la numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF) de către persoane care pretind a fi reprezentanți ai Antifraudă. Aceștia solicită contribuabililor informații personale, detalii despre credite, etc., conform anunțului ANAF.

Atenție!

Angajații Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu desfășoară interacțiuni cu agenții economici sau persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției.

Contribuabilii contactează Call Center-ul ANAF, iar personalul de asistență contribuabili furnizează doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile în care agenții Call Center iau legătura cu contribuabilii se produc doar ca răspuns la apelul inițial al contribuabilului și pentru a furniza clarificări la solicitările de asistență. Cu toate acestea, astfel de situații sunt extrem de rare.

De asemenea, agenții Call Center nu solicită și, mai ales, nu furnizează informații personale, cum ar fi date bancare, CNP, sume de bani, plăți, detalii despre credite, recuperare de sume sau alte informații supuse secretului fiscal, a transmis ANAF luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole