Analist rus: „Nu va fi război. Ne vom îndepărta încet de Occident, spre…China”

Analistul Konstantin Remciukov estimează în cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta, că „Nu va fi război. Ne vom îndepărta încet de Occident, spre China. Nu există oameni care să vrea să lupte”.

De asemenea, publicația de limbă engleză The Moscow Times comentează amenințările americane la adresa președintelui Putin și îl citează pe președintele Dumei de Stat, care ar fi declarat că „aceste amenințări demonstrează doar că Statele Unite vor un președinte rus credincios, pe care să-l poată controla”.

Ce crede însă Occidentul despre amenințările războinice ale Rusiei? Potrivit Le Monde, „astăzi, în Rusia, nostalgia URSS-ului nu se ascunde, iar președintele rus îi deplânge dispariția, considerând-o o tragedie. Felul în care Rusia reprinde curaj are de ce să îngrijoreze, dar fantoma URSS-ului are toate șansele să rămână o fantomă”. Nu în ultimul rând, în Le Figaro, directoarea programului Europa lărgită al Consiliului European pentru Politică Externă declară că „europenii trebuie să se pregătească în fața consecințelor pe care le-ar avea o ofensivă rusească”.

1 COMENTARIU

  1. Trimișii din Ucraina, Rusia, Franța și Germania s-au întâlnit miercuri la Paris pentru a discuta modalități de soluționare a conflictului, fără a realiza progrese vizibile, dar au convenit să organizeze o nouă întâlnire în două săptămâni. Zelenskyy a lăudat discuțiile ca fiind „constructive” și a cerut o întâlnire rapidă a liderilor celor patru țări.

    Medvedev, totuși, a spus că Moscova nu vede niciun rost să vorbească cu Zelenskyi, exprimând speranța că ucrainenii vor deveni în cele din urmă „obosiți de acest blam și vor alege conducerea care ar urma politici… care vizează relații economice normale cu Rusia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole