Analiză. De ce vor românii să își schimbe locul de muncă

Majoritatea angajaților români (85%) vor să-și schimbe locul de muncă. Jumătate dintre ei s-ar mai gândi în privința demisiei dacă ar primi o mărire de salariu, arată un nou studiu.

Angajații au căpătat curaj ca să facă schimbări în carieră, odată cu revenirea pieței muncii de după pandemie, arată datele celui mai recent sondaj eJobs.

Doar 15% dintre cei care au răspuns la studiu au spus că nu se gândesc să-și dea demisia. Restul, fie își caută un job, fie că nu ar lăsa să le scape oportunitatea unui loc de muncă mai bun.

Un salariu mai mare

Întrebați de ce ar schimba actualul job, ceva mai mult de jumătate menționează un salariu mai mare. De altfel o mărire salarială e și prima care i-ar face pe angajați să reconsidere o eventuală demisie.

16% dintre români ar alege un loc de muncă unde să poată evolua în carieră și cu proiecte care să-i motiveze. Un procent similar ar schimba angajatorul pentru un program mai flexibil. Puțin peste 8% dintre respondenți își doresc mai multă stabilitate.

Sondajul eJobs a fost făcut în perioada 15 aprilie – 5 mai 2022, pe aproximativ 2.800 de persoane.

1 COMENTARIU

  1. CASELE CELE NOI ALE NOILOR ÎMPĂRAȚI COMUNIȘTI îţi vor goni disciplinat TINERETUL AFARĂ DIN ŢARĂ.
    Aşa zişi mai marii patrioții politici români… se lăfăie în casele lor într-un lux orbitor!

    Românul doarme în somnul cel de veci, adică … DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...