Analiză INSP: Peste 500 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Ultima analiză a INSP arată că până la data de 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

  • 557 – varianta britanică (B.1.1.7)
  • 3 – varianta sud-africană (B.1.351)
  • 2 – varianta braziliană (P.1)

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351), un bărbat de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19 din municipiul Bucureşti, din care două confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, informează INSP.

Până la data de 28 martie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 53,5%.

Până la data de 28 martie au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri, iar cele patru laboratoare care au raportat rezultatele sunt: Institutul „Cantacuzino”, Institutul „Matei Balş”, MedLife şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...