Analiză: Randamentul oferit de investițiile imobiliare din ultimii cinci ani a fost peste cel al investițiilor în titluri de stat

Piața imobiliară a ultimilor cinci ani a fost caracterizată de o creștere a prețului pe metru pătrat de 46% în cazul locuințelor. Adică o scumpire medie de aproape 8% în fiecare an, după cum explică o analiză a Nordis Group.

Calculele realizate de analistul financiar Florin Stanciu arată că investiția imobiliară în perioada 2015 – 2020 a avut un randament superior investițiilor în titluri de stat sau în companii listate la bursă. Randamentul superior a rezultat prin includerea în calcul a închirierii locuințelor în ultimii cinci ani.

în 2020, an dominat de pandemia de coronavirus, creșterea prețului pe metru pătrat a fost de 2,4%. Aceasta după ce în trimestrul al treilea al anului scumpirea s-a ridicat la 6,5% comparativ cu trimestrul al treilea din 2019. În același timp, titlurile de stat emise de statul român au un randament anual de 3,6% sau 4,15%.

Se caută locuințe spațioase

Nordis Group a descoperit și o modificare a interesului cumpărătorilor. Mai exact, se caută locuințe spațioase, cu grad mai mare de confort. Aceste caracteristici au dus și la creșterea prețului mediu al apartamentelor achiziționate.

Compania are în construcție un proiect de 670 de apartamente rezidențiale și 730 de camere de hotel, pe o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați. Proiectul Nordis Mamaia 5 stele va fi finalizat anul viitor și până acum a vândut peste 600 de unități, cu un preț mediu de 90.000 euro.

„Am remarcat a fost că românii au investit mai mult în proprietățile Nordis, fie pentru a avea un venit sigur lunar, fie pentru a avea o casă de vacanță sau o nouă locuință în cele mai exclusiviste zone”, spune Alexandru Mihai, Managing Partner – Nordis Group.

Estimările Nordis Group pentru finalul lui 2020 și pentru 2021

Pentru ultimele luni din 2020, Nordis Group estimează o creștere a numărului de vânzări, iar proiectul Nordis Sinaia 5***** este foarte căutat în această perioadă. Compania estimează că, pe fondul măsurilor care există în acest moment pe plan național, în decembrie dorința cumpărătorilor de a investi va fi mai mare.

În prima jumătate din 2021, Nordis Group preconizează o creștere accentuată a vânzărilor. Comportamentul de cumpărare al clienților va continua să se bazeze pe siguranță și în continuare vor fi foarte căutate locuințele în zone exclusiviste. În această perioadă, proiectul din Mamaia va fi aproape finalizat, iar cel din Sinaia în construcție. De asemenea, Nordis plănuiește replicarea proiectelor existente în orașele mari ale țării, primele locații din această listă fiind Brașov și București”, se arată în comunicatul companiei.

Nordis Group este un brand românesc, grup de firme format din șase entități, care îș​i desfă​ș​oară activitatea în dezvoltarea imobiliară, industrie hotelieră, construc​ț​ii, arhitectură, consultan​ț​ă imobiliară, administrare imobile. Companiile din portofoliul Nordis Group sunt Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture și Nordis Property Management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole