Anca Dragu: „USR nu susține un guvern minoritar”. Ce se întâmplă cu funcția de președinte al Senatului

Publicat: 25 oct. 2021, 10:12, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Anca Dragu: „USR nu susține un guvern minoritar”. Ce se întâmplă cu funcția de președinte al Senatului
Anca Dragu (Sursa; Inquam Photos / Cornel Putan Alin)

Întâlnirea de luni, dintre liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, este una pur protocolară, Uniunea Salvați România păstrându-și poziția de a nu susţine un guvern minoritar.

Nu este o întâlnire de negociere. Premierul desemnat l-a contactat pe domnul Cioloş şi a cerut această întâlnire pentru a-i prezenta echipa, programul, un demers firesc. Este prima întâlnire. Mandatul nostru este clar, noi nu susţinem un guvern minoritar, cum şi mesajul PNL este clar, vor un guvern minoritar condus de domnul Ciucă. Se pare că şi PNL şi PSD împing spre un guvern minoritar, deşi acesta nu este o soluţie pentru România”, a declarat Anca Dragu la Digi24.

Cât privește intenția PNL, de a prelua funcţia de preşedinte al Senatului, actualul ocupant al acestui post, Anca Dragu (USR), a declarat că nu cunoaşte să fi avut loc o astfel de discuţie.

Nu am avut o discuţie despre şefia Senatului în sensul de a fi această poziţie oferită domnului Florin Cîţu. În regulament scrie că preşedintele se alege pe o perioadă de 4 ani. Mai scrie că poate fi schimbat, dar e nevoie de o majoritate sau dacă preşedintele Senatului a încălcat Constituţia sau regulamentul. Schimbarea preşedintelui Senatului presupune nişte paşi de urmat Într-adevăr au fost discuţii între PNL şi PSD care au inclus preşedinţia Senatului, dar nu pot să confirm sau să infirm aceste discuţii. Nu putem să fim de acord cu încălcarea Constituţiei sau a regulamentului”, a mai spus Dragu.