Anca Dragu: Vizita vicepreședintelui american trimite un mesaj de solidaritate față de România

Vizita vicepreședintelui american Kamala Harris în România este un mesaj important, care ține de solidaritate și care reiterează sprijinul pe care țara noastră îl are și va continua să îl aibă din partea aliaților NATO, a declarat marți seară, la A7 TV, Anca Dragu, vicepreședinta USR și președinta Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat, scrie Banii.net.

„Am încredere că vizita ei va fi una de succes în zonă. Pentru noi e un mesaj important care ține de solidaritate, de sprijinul pe care România îl are și îl va avea în continuare. Este o vizită extrem de binevenită în acest context extrem de complicat”, a explicat Anca Dragu.

În opinia Ancăi Dragu, combinația de sancțiuni economice și vizite diplomatice strategice ar putea aduce un acord între Rusia și Ucraina. ,,Dar vorbim de un personaj care, în aceste zile, dă dovadă că nu mai are niciun fel de limite”, a adăugat Anca Dragu.

Vicepreședintele Statelor Unite vine în România ca să transmită un mesaj de solidaritate cu aliații de pe flancul estic, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în condițiile în care Kamala Harris este așteptată în România și Polonia în perioada 9-11 martie.

Kamala Harris „va merge acolo pentru a demonstra sprijinul SUA pentru munca aliaților și partenerilor noștri. Va discuta despre ajutorul pe care îl acordăm poporului ucrainean. Faptul că va fi acolo cred că transmite un mesaj puternic. Vicepreședintele SUA se va întâlni cu mulți dintre partenerii noștri de pe flancul estic, aliați NATO, și va transmite angajamentul nostru de a lucra în perfectă sincronizare cu ei și de a continua să le sprijinim eforturile din regiune”, a declarat Jen Psaki.

Casa Albă a confirmat vineri, 4 martie, această vizită într-un comunicat în care spunea că întâlnirile Kamalei Harris se vor concentra inclusiv pe felul în care Statele Unite pot sprijini vecinii Ucrainei în condițiile în care aceștia primesc și ajută refugiații care fug de violențe. „Vizita sa va demonstra puterea și unitatea alianței NATO și sprijinul Statelor Unite pentru aliații de pe flancul estic al NATO în fața agresiunii ruse. Va sublinia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru sprijinirea poporului ucrainean. În timpul întâlnirilor sale cu liderii polonezi și români, vicepreședinta va consolida coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată și nejustificată”, a menționat Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...