Anchetă de proporții a DNA la Poșta Română. Ce dovezi au procurorii

Procurorii DNA sunt la această oră la sediul Poștei Române, de unde ridică mai multe documente, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Nu este clar cine este vizat de ancheta procurorilor anticorupție, dar surse din interiorul Poștei Române au explicat că actele au legătură cu investițiile făcute de instituția publică.

Și anul trecut procurorii anticorupție au fost „în vizită” la Poșta Română, pentru a verifica angajările făcute de instituție.

Verificările DNA vizau angajările făcute de compania de stat, așa că au fost cerute o serie de documente. Directorul companiei, Valentin Ștefan, declara, în august 2022, că sunt verificate documente din ultimii 34 de ani.

Cerințele DNA vizează angajări din ultimii 34 de ani. Sunt contracte în 1988, 2002, 2015, 2019, 2021 și cred că și 2022. Solicitări din partea instituțiilor statului vin în mod frecvent. Tot din partea DNA au fost solicitate documente acum câteva luni. E o abordare frecventă la o instituție atât de mare cum e Poșta Română, în care se întâmplă atâtea lucruri, majoritatea cu caracter extern”, a spus el. Ștefan a precizat că documentele au fost solicitate săptămâna trecută și că azi sau mâine vor fi trimise la DNA. El a adăugat că nu știe ca cineva să fi fost chemat la audieri. „Deocamdată doar se strâng dosarele. Multe din informațiile nu au obiect, nu există în cadrul companiei, unele contracte care nu s-au încheiat, vedem ce vor decide procurorii când vor primi documentele”, a spus Ștefan. El a adăugat că au fost solicitate și documente privind deplasări în străinătate, dar că acestea au fost făcute pe baza memorandumului aprobat de Guvern pentru internaționalizarea companiei. Poșta Română a precizat, într-un comunicat, că este vorba despre documente „cu circuit intern”. „Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”, se arată în comunicat. „Managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române”, mai spune compania.

2 COMENTARII

  1. Bună ziua!! Se poate verifica la resursele umane și bătaia de joc cu privire la nivelul de salarizare al angajaților din teritoriu de la Poșta română. Salariul minim pe economie la un angajament cu peste 30 ani vechime la poștă, nu cred că este corect așa ceva! Nu știm după ce criterii se stabilesc salariile , fără spor de vechime, fără spor de fidelitate, fără nici un drept, doar îndatoriri au salariații din teritoriu!! Un angajat cu peste 30 ani vechime are același salariu cu un angajat nou. Cum se poate așa ceva, sariul minim pe economie se acordă la un muncitor necalificat , dar la unul care muncește de peste 30 de ani in aceeași companie tot statul de muncitor necalificat are, așa reiese din salariul primit!!! Întrebăm și noi așa…. Unde sunt drepturile lor salariale….

  2. Bună ziua, Eu lucrez de 18 ani în posta romana și când se făceau rovinete cu buline galbene am lucrat singura, și mi s a furat 2 buline galbene și contractul scria în caz de de pierdere,furt se va plăti 1 ,20 de bani ,ce credeți ca au făcut mi s a făcut dosar penal și am plătit 6600 de lei .o mare rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...