Anchetă la Apele Române! „Animalul politic” a dat în judecată DNA

Proces uluitor deschis la Tribunalul București de fostul șef de la Apele Române Iași, liberalul Petru Avram. Acesta a dat în judecată Direcția Națională Anticorupție pentru că s-a simțit defăimat în comunicatele instituției.

Ancheta penală a DNA care îl viza pe Avram, la acel moment directorul Administrației Bazinale Ape (ABA) Prut Bârlad din cadrul Apelor Române, pornise după o investigație Recorder care arăta lipsa de pregătire a unei tinere angajate la instituția condusă de acesta.

Femeia, care în trecut lucrase într-un bar, venise la Iași prin detașare de la o primărie din Suceava unde se angajase cu câteva zile mai devreme.

O afirmație a lui Avram din timpul interviului acordat Recorder – „Sunt un animal politic”, i-a adus notorietate rapidă la nivel național.


„Mi-a fost frică să merg pe stradă, m-am închis în casă timp de câteva luni”, s-a plâns Avram în fața judecătorului. Instanța i-a respins însă cererea de a primi daune de 200.000 de euro de la DNA, dar Avram nu s-a lăsat și a depus apel.

În decembrie 2021, Petru Avram a depus la Tribunal București o acțiune în contradictoriu cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală, cerând completului de judecată să oblige pârâta la plata de despăgubiri civile în cuantum de 200.000 de euro, cu titlu de daune morale, „pentru repararea prejudiciului nepatrimonial cauzat prin publicarea comunicatelor de presă din data de 26.04.2021 (nr. 338/VHI/3) şi din data de 05.07.2021 (nr. 6467VIII/3)”.

Avram a susținut că, în cele două documente, DNA „a prezentat informaţii nereale cu privire la pretinsele fapte săvârşite de subsemnatul reclamant, aspecte care au indus în eroare opinia publică şi care i-au pătat imaginea, reputaţia, demnitatea, onoarea şi au înfrânt prezumţia de nevinovăţie în ceea ce îl priveşte. Informaţiile prezentate în cadrul acestor comunicate au fost preluate de întreaga presă naţionala, fiind scrise pe această temă sute de articole”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...