Andrei Baciu: OMS ne sprijină și cu 34.000 de teste și 200 de concentratoare de oxigen

Organizația Mondială a Sănătății va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„În ceea ce privește managementul pandemiei, această colaborare a fost implementată încă din primele momente. (…) Așa cum spunea foarte bine și doamna Heather Papowitz, această vizită vine în sprijinul situației din României, este bazată pe parteneriatul și pe colaborarea pe care Guvernul României o are cu Organizația Mondială a Sănătății și prin care ne dorim să lucrăm în echipă și să găsim cele mai bune soluții pentru a face față acestei situații prin care România trece în acest moment”, a declarat secretarul de stat, marți, în fața Ministerului Sănătății, în prezența expertei Heather Papowitz.


Întrebat dacă este o vizită care s-a materializat pentru că valul 4 a luat amploare în România sau mai degrabă este vorba despre un eveniment programat de mai multă vreme, Andrei Baciu a răspuns: 

„Face parte din protocolul standard al Organizației Mondiale a Sănătății ca atunci când într-un anumit teritoriu, într-o anumită țară, într-o anumită populație apare o situație de criză de sănătate publică, una crescătoare, ca atunci să-și intensifice prezența și să își intensifice de fapt sprijinul pe care îl acordă respectivei societăți, respectivului stat. Acest lucru se poate întâmpla și prin delegarea unui expert de talie internațională, cum se întâmplă și în cazul nostru, tocmai pentru facilita sprijinul pe care Organizația Mondială a Sănătății îl oferă României, iar aici aș mai aduce încă o completare”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole