Andrei Baciu: Peste 25.000 de persoane din străinătate au solicitat completarea schemei de vaccinare

Peste 25.000 de persoane au solicitat completarea schemei de vaccinare anti-COVID cu dozele administrate în străinătate, a informat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

25.014 persoane au solicitat completarea schemei de vaccinare cu dozele administrate în străinătate. Datele au fost introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări pe baza adeverinţelor care atestă că una dintre doze a fost făcută într-o altă ţară. Ulterior, cei care au dorit şi-au eliberat certificatul digital COVID-19 pentru călătorii rapide şi în siguranţă’‘, a scris Baciu pe Facebook.

Potrivit acestuia, 16.082 persoane au transmis documentele către Grupul Operaţional din Ministerului Sănătăţii, iar 8.932 au apelat la medicii şi asistentele din centrele de vaccinare.

Cifrele ne arată că cele mai multe solicitări – 17.105 – au venit din partea celor care s-au vaccinat cu prima doză în alte state din blocul comunitar şi din afara lui. Iată cum arată topul primelor 10 ţări de unde au venit adeverințele de vaccinare: Regatul Unit – 12.196 cereri; SUA – 2.294; Italia – 1.891; Spania – 1.161; Germania – 1.159; Republica Moldova – 1.088; Canada – 748; Franţa – 579; Emiratele Arabe Unite – 445”, precizează secretarul de stat în MS.

La nivelul Grupului Operaţional din Ministerul Sănătăţii au fost primite 32.273 de solicitări pentru diverse probleme, iar 31.193 dintre ele au fost deja rezolvate, mai spune Baciu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...