Andrei Păunescu: „Totul arată o vinovăție”, Vasile Șeicaru: „Păunescu m-a făcut Șeicaru!”: Cearta momentului, pe o piesă patriotică

Vasile Șeicaru și Andrei Păunescu se află în mijlocul unui conflict artistic, legat de o piesă patriotică celebră, „Iancu la Țebea”. Astfel s-a ajuns la acuzații între cei doi, în joc fiind numele și creația poetului Adrian Păunescu.

„Vasile Șeicaru a depus de unul singur la Uniunea Compozitorilor declarația piesei IANCU LA ȚEBEA în 2005 FĂRĂ ACORDUL OBLIGATORIU al lui ADRIAN PĂUNESCU, pe care NU L-A INFORMAT. Semnătura și scrisul lui Adrian Păunescu NU EXISTĂ pe document. Piesa, creată în 1982, a apărut pe discuri și a fost menționată de la început în presă astfel: A.P. a compus ȘI MUZICA, ȘI VERSURILE. De aceea nu i s-a arătat această hârtie cu date incorecte, pentru că n-ar fi acceptat-o și n-ar fi semnat-o niciodată”, spune Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, pe pagina sa de Facebook.

Cearta momentului are la mijloc faptul că, pe de o parte faptul că Vasile Șeicaru afirmă că el este compozitorul piesei și că Adrian Păunescu a știut și a acceptat acest lucru, iar pe de altă parte faptul că Andrei Păunescu este revoltat că, după atâția ani, i se contestă tatălui lui calitatea de compozitor și al muzicii și al textului, iar pe de alta.

„Tatăl meu a făcut piesa și altcineva o cântă. Atât”

Într-un final, ce speră amândoi din această „luptă” pe Iancu? „Ce am avut de spus am spus. E o chestie clară. Eu am dat o replică la faptul că s-a contestat paternitatea acestei piese. Am aflat că a fst depusă în secret. Asta arată o vinovăție! Tatăl meu a făcut piesa și altcineva o cântă. Atât”, a declarat Andrei Păunescu, pentru Ziarul Puterea.

Vasile Șeicaru ne-a declarat însă că pentru el subiectul acesta este închis! „Nu mă interesează subiectul acesta, pentru mine este un subiect închis. Omul acesta (n.r. – Andrei Păunescu”) vrea să își facă publicitate. El e un copil, eu îl las să vorbească…Cum aș putea să dau în Adrian Păunescu? Pe mine Adrian Păunescu m-a făcut om, el m-a făcut Șeicaru”, a declarat artistul pentru Ziarul Puterea.

Șeicaru mai spune că nu este vina lui că nu a venit Adrian Păunescu să semneze declarația, iar el s-a dus doar să-și declare piesa lui! „Dacă luam o poezie de-a lui Blaga sau Eminescu, venea Eminescu să-mi semneze mie? Nici vorbă”.

Nu știm cum se va încheia acest „conflict”, dar sperăm că bine pentru toată lumea, mai ales pentru Iancu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...