Andrei Păunescu: „Totul arată o vinovăție”, Vasile Șeicaru: „Păunescu m-a făcut Șeicaru!”: Cearta momentului, pe o piesă patriotică

Publicat: 25 ian. 2022, 14:20, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Andrei Păunescu: „Totul arată o vinovăție”, Vasile Șeicaru: „Păunescu m-a făcut Șeicaru!”: Cearta momentului, pe o piesă patriotică

Vasile Șeicaru și Andrei Păunescu se află în mijlocul unui conflict artistic, legat de o piesă patriotică celebră, „Iancu la Țebea”. Astfel s-a ajuns la acuzații între cei doi, în joc fiind numele și creația poetului Adrian Păunescu.

„Vasile Șeicaru a depus de unul singur la Uniunea Compozitorilor declarația piesei IANCU LA ȚEBEA în 2005 FĂRĂ ACORDUL OBLIGATORIU al lui ADRIAN PĂUNESCU, pe care NU L-A INFORMAT. Semnătura și scrisul lui Adrian Păunescu NU EXISTĂ pe document. Piesa, creată în 1982, a apărut pe discuri și a fost menționată de la început în presă astfel: A.P. a compus ȘI MUZICA, ȘI VERSURILE. De aceea nu i s-a arătat această hârtie cu date incorecte, pentru că n-ar fi acceptat-o și n-ar fi semnat-o niciodată”, spune Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, pe pagina sa de Facebook.

Cearta momentului are la mijloc faptul că, pe de o parte faptul că Vasile Șeicaru afirmă că el este compozitorul piesei și că Adrian Păunescu a știut și a acceptat acest lucru, iar pe de altă parte faptul că Andrei Păunescu este revoltat că, după atâția ani, i se contestă tatălui lui calitatea de compozitor și al muzicii și al textului, iar pe de alta.

„Tatăl meu a făcut piesa și altcineva o cântă. Atât”

Într-un final, ce speră amândoi din această „luptă” pe Iancu? „Ce am avut de spus am spus. E o chestie clară. Eu am dat o replică la faptul că s-a contestat paternitatea acestei piese. Am aflat că a fst depusă în secret. Asta arată o vinovăție! Tatăl meu a făcut piesa și altcineva o cântă. Atât”, a declarat Andrei Păunescu, pentru Ziarul Puterea.

Vasile Șeicaru ne-a declarat însă că pentru el subiectul acesta este închis! „Nu mă interesează subiectul acesta, pentru mine este un subiect închis. Omul acesta (n.r. – Andrei Păunescu”) vrea să își facă publicitate. El e un copil, eu îl las să vorbească…Cum aș putea să dau în Adrian Păunescu? Pe mine Adrian Păunescu m-a făcut om, el m-a făcut Șeicaru”, a declarat artistul pentru Ziarul Puterea.

Șeicaru mai spune că nu este vina lui că nu a venit Adrian Păunescu să semneze declarația, iar el s-a dus doar să-și declare piesa lui! „Dacă luam o poezie de-a lui Blaga sau Eminescu, venea Eminescu să-mi semneze mie? Nici vorbă”.

Nu știm cum se va încheia acest „conflict”, dar sperăm că bine pentru toată lumea, mai ales pentru Iancu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.