Andrew Tate, agresiv în timpul unui interviu: „Nu tu ești șefa aici!”

Andrew Tate a negat că a alimentat o cultură a misoginiei și și-a apărat reputația într-un interviu combativ acordat BBC.

Când BBC i-a prezentat o serie de acuzații – inclusiv acuzații specifice de viol, trafic de persoane și exploatare a femeilor, pentru care este anchetat de procurorii români – acesta le-a respins.

Atunci când a fost presat să spună dacă opiniile sale controversate despre femei dăunează tinerilor, influencerul a susținut că este o „forță a binelui” și că „acționează sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune”.

Confruntat de jurnalista BBC, Lucy Williamson, cu acuzațiile din dosar, de trafic de ființe umane, viol, și exploatarea femeilor, Tate a devenit agresiv.

Frații Tate au numeroși urmăritori online, însă și-au exprimat, în repetate rânduri, neîncrederea în presa tradițională.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „Ai spus: «Treaba mea este să cunosc o fată, ne întâlnim de câteva ori, mă culc cu ea s-o fac să se îndrăgostească de mine într-atât încât să facă tot ce-i cer. Și o pun să facă videochat ca să ne îmbogățim împreună»”.

Andrew Tate: „Nu cred ca am spus eu asta”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „Este exact ce ai spus!”.

Andrew Tate: „Nu, n-am zis așa ceva niciodată, e ceva ce ai găsit pe internet. Dar nu înseamnă că am si zis-o”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „BBC a discutat cu cineva, pe când erai arestat, care ne-a declarat ca «la tine totul e manipulare»”.

Andrew Tate: „Este acea «Sophie»? Asa-zisa Sophie…
M-a acuzat de vreo infractiune?”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „Totul e manipulare emoțianală și psihologică? Te-am întrebat ceva!”.

Andrew Tate: „Te-am primit în casa mea…”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „Eu am pus o întrebare!”.

Andrew Tate: „Așa e, dar nu tu ești șefa aici, te afli în casa mea”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „Eu pun întrebări aici!”.

Andrew Tate: „Da, si eu ți-am spus…”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „Tu trebuie să dai răspunsurile…”.

Andrew Tate: „Nu, suntem egali, te-am primit în casa mea, nu vii aici pe o poziție de autoritate! Eu îți fac o favoare vorbind cu tine! Și-ti spun că această «Sophie» e o invenție a BBC, nu are chip, nimeni nu știe cine e…”.

Lucy Williamson, jurnalist BBC: „BBC n-a inventat pe nimeni!”.

Andrew Tate: „Sigur că nu, de parcă n-ați inventat nimic niciodată…”.

Acesta a fost primul interviu televizat al domnului Tate cu un post de televiziune important de când a fost eliberat în arest la domiciliu din arestul poliției din România, în aprilie.

Dl Tate, care și-a exprimat în repetate rânduri neîncrederea față de mass-media tradiționale, are un număr mare de fani online, însă opiniile sale nu au fost contestate până acum într-un interviu direct ca acesta.

El a fost de acord cu interviul nostru fără a impune condiții.

El a respins mărturiile femeilor individuale implicate în ancheta actuală care l-au acuzat de viol și exploatare.

Și a descris o altă femeie, intervievată anonim de BBC la începutul acestui an, ca fiind „imaginară”, spunând că a fost inventată de BBC.

Femeia în cauză, căreia i s-a dat pseudonimul Sophie pentru a-i proteja identitatea, a declarat pentru emisiunea File on Four de la BBC Radio 4 că l-a urmat pe dl Tate în România crezând că acesta era îndrăgostit de ea. Acolo, a fost obligată să lucreze la webcam și să își tatueze numele domnului Tate pe corp, a spus ea.

Când a fost întrebat despre mărturia lui Sophie, dl Tate a declarat pentru BBC: „Vă fac o favoare, ca presă moștenită, oferindu-vă relevanță, vorbind cu dumneavoastră. Și vă spun acum, această Sophie, pe care BBC a inventat-o, care nu are chip. Nimeni nu știe cine este. Eu știu.”

Sophie îi ajută acum pe procurorii români în cadrul anchetei.

De asemenea, i-am prezentat îngrijorările profesorilor, ale unor înalte cadre ale poliției și ale militanților pentru drepturile omului cu privire la influența opiniilor sale.

Printre aceste preocupări se numără și comentariile directorului executiv al organizației Rape Crisis din Anglia și Țara Galilor, care s-a declarat „profund îngrijorată de ideologia periculoasă a culturii misogine a violului pe care o răspândește dl Tate”.

Așezat în fața mea într-un fotoliu mic, dl Tate a spus că aceste acuzații sunt „un gunoi absolut”.

Mai târziu, în interviu, el a spus că este „complet nesincer” să „pretindem” că le face rău tinerilor.

ând a fost întrebat despre organizațiile care l-au acuzat de creșterea numărului de atacuri asupra fetelor și de hărțuire a profesorilor de sex feminin, el a spus: „Niciodată, niciodată, nu am încurajat un elev să atace un profesor, bărbat sau femeie, niciodată.

„Eu propovăduiesc munca grea, disciplina. Sunt un atlet, predic antidrog, predic religia, predic fără alcool, predic fără crime cu cuțitul. Sunt împotriva fiecărei probleme din societatea modernă.”

Dl Tate a sugerat că unele dintre comentariile sale au fost scoase din context sau au fost concepute ca „glume” – inclusiv o discuție video în care a spus că părțile intime ale unei femei aparțin partenerului său masculin.

„Nu știu dacă înțelegeți ce este sarcasmul. Nu știu dacă înțelegeți ce este contextul. Nu știu dacă înțelegeți ce este conținutul satiric”, mi-a spus el când a fost provocat în legătură cu comentariul.

Descrierea sa nu se potrivește cu tonul dintr-un videoclip online văzut de BBC.

De asemenea, el a negat că a recunoscut că a manipulat emoțional femeile, în ciuda comentariilor făcute într-o versiune anterioară a cursului său de coaching online, Hustlers University.

O introducere de pe acel site începea: „Numele meu este Andrew Tate… și sunt cea mai competentă persoană de pe întreaga planetă pentru a vă învăța despre interacțiunile dintre bărbați și femei”.

În continuare, se spune că treaba domnului Tate era „să întâlnească o fată, să meargă la câteva întâlniri, să se culce cu ea, să o facă să se îndrăgostească de mine până la punctul în care să facă tot ce îi spun și apoi să o pună pe o cameră web pentru a ne îmbogăți împreună”.

De atunci, pagina a fost retrasă.

Când a fost întrebat despre aceasta în interviul nostru, dl Tate a răspuns: „Nu am spus niciodată așa ceva”.

Am sugerat că declarațiile controversate i-au adus mulți bani prin atragerea de adepți care apoi s-au înscris la un curs plătit despre cum să devii un om de succes.

Domnul Tate a răspuns: „Eu sunt cu adevărat o forță a binelui în lume. Poate că nu înțelegeți asta încă, dar o veți face în cele din urmă. Și cred cu adevărat că acționez sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune și vreau să fac din lume un loc mai bun.”

În timpul conversației noastre, care a durat aproape patruzeci de minute, dl Tate a arătat de mai multe ori spre ceea ce el a numit „bucățele de hârtie” pe care le adusesem cu mine, spunându-mi că „spun lucruri prostești” și că ar trebui „să fac niște cercetări”.

Într-un semn al neîncrederii sale în mass-media tradiționale, vizita noastră și interviul au fost filmate de echipa sa pentru uz propriu – iar după ce am plecat a afirmat că BBC a promis că va pune doar „întrebări igienizate”.

Deși BBC a furnizat subiecte de discuție înainte de interviu, din politețe, în conformitate cu orientările noastre editoriale, nu am convenit în prealabil asupra întrebărilor pe care urma să le punem și am fost conștienți de faptul că interviul nostru urma să fie o discuție amplă și dinamică, cu întrebări provocatoare.

Înainte ca noi să părăsim clădirea, dl Tate a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care promitea că va publica propria versiune a interviului, ceea ce a și făcut la scurt timp după aceea.

BBC a urmărit îndeaproape cazul său de la sfârșitul anului trecut, când frații Tate au fost arestați preventiv, și a vorbit cu martori, foști angajați, vecini și asociați, precum și cu cei implicați în anchetă, pentru a reconstitui o imagine exactă a perioadei petrecute de frații Tate în România.

Frații se află acum în cea de-a șasea – și ultima – lună sub control judiciar în cadrul acestei anchete, iar o eventuală punere sub acuzare este așteptată în următoarele câteva săptămâni.

Surse: BBCștirileprotv.ro

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Un fost poltist de frontiera, care facea contrabanda cu tigari peste Prut cu o lanseta, condamnat cu suspendare

Un fost polițist de frontieră, care făcea contrabandă cu țigări peste...

Instanța de la Judecătoria Târgu Bujor s-a pronunțat în dosarul fostului polițist de frontieră Neculai Graur, de la IJPF Galați, condamnându-l la 2 ani...
Firea a dat cartile pe fata despre trecerea ei pe lista la europarlamentare

Firea a dat cărțile pe față. ”Sper că nu m-au trimis...

Gabriela Firea și-a dorit să fie candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, a insistat cât a putut, însă conducerea a decis să meargă pe mâna...