Angajare cu dedicație la CFR Călători a unui director condamnat pentru șantaj

Controversatul director general interimar al companiei CFR Călători, Dan Costescu (FOTO), încearcă să profite de agitația politică din această perioadă ca să facă o mutare surprinzătoare, adică o angajare cu dedicație, dar pe ușa din dos.  

Aranjamentul de la Brașov

Practic, Dan Costescu și-a dat acordul verbal, așa cum procedează de când conduce compania, ca directorul directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Brașov, Ionel Dicu, să-l reangajeze pe un fost director al acestei sucursale condamnat cu suspendare pentru șantaj.

Este vorba despre Gheorghe Rădulescu aflat în relații excelente atât cu Costescu dar și cu Ionel Dicu, cel care a candidat pe lista Pro România pentru Parlament. Inițial Rădulescu urmează să fie angajat pe un post de execuție după care va fi promovat pentru un post călduț și bine remunerat.

Numai că angajarea lui Rădulescu este cam pe lângă lege pentru simplu fapt că angajările sunt blocate la CFR Călători, iar compania are mari probleme financiare.

Condamnare cu suspendare pentru șantaj

La începutul lui 2015, directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Brașov, Gheorghe Rădulescu, era reținut pentru șantaj fiind reținut pentru 24 de ore, de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Brașov. Ulterior, magistrații au respins cererea anchetatorilor și au dispus, în schimb măsura arestului preventiv la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit procurorilor anticorupție, începând cu luna august 2014, în calitate de director al SRTFC Brașov, „în baza unei înțelegeri prealabile cu o persoană din conducerea SNTFC CFR Călători SA, inculpatul Rădulescu a efectuat acte de constrângere morală (ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov, prin care solicita să fie repus în funcția de director al SRTFC Brașov.

Prin efectuarea constrângerii asupra acestei persoane, Rădulescu urmărea să-și salveze funcția în care tocmai fusese numit, la sfârșitul lunii iulie 2014, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcția de director a subordonatului său”.

Inițial,Tribunalului Braşov, care l-a condamnat pe Gheorghe Rădulescu la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, dar magistrații Curții de Apel Brașov au dat în octombrie 2016 o pedeapsă. pedeapsă mai bândă, de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...