Angajat al ambasadei Bulgariei, declarat „persona non grata” de ruși

Ministerul bulgar de Externe a confirmat vineri că Rusia a declarat „persona non grata” un angajat al ambasadei Bulgariei la Moscova, ca represalii la o măsură similară luată de Bulgaria în aprilie.

Expulzarea diplomatului bulgar a fost ordonată de Ministerul rus de Externe şi a fost raportată de agenţia de presă TASS.

TASS a relatat că, la 13 mai, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Bulgariei în Rusia, Atanas Krastin, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a i se prezenta o notă prin care un angajat al ambasadei Bulgariei la Moscova era declarat ‘persona non grata’.

La 1 aprilie, Ministerul bulgar de Externe l-a declarat „persona non grata” pe primul secretar al ambasadei Rusiei la Sofia.
Ministerul a declarat că expulzarea a fost „o măsură de retorsiune aşteptată„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...