Angajații bulgari din sectorul sanitar și din aziluri de bătrâni, obligați să se vaccineze

Inspectorul şef din sectorul sănătăţii din Bulgaria, docent Anghel Kuncev, a propus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru angajaţii din anumite domenii de activitate, transmite Darik, citată de Rador.

Eu consider că anumite grupuri trebuie imunizate. Mă refer la angajaţii din sectorul sanitar, precum şi la cei care lucrează în instituţiile sociale. Nu cred că vaccinarea obligatorie ar încălca drepturile cetăţenilor. Nu trebuie să permitem ca din cauza responsabilităţilor profesionale să infectăm oamenii. Spre exemplu, în aziluri de bătrâni, de multe ori, personalul nevaccinat a adus infecţia şi au izbucnit adevărate focare”, a declarat Kuncev.

Expertul în sănătate a subliniat că la sfârşitul lunii septembrie, expiră termenul de valabilitate pentru circa 400.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Numărul de persoane imunizate este de circa 15-20.000 pe zi, iar în acest ritm, nu avem cum să le folosim pe toate. Dacă nu îşi vor găsi utilizarea în alte ţări, deoarece se desfăşoară permanent astfel de discuţii, atunci acesta va fi primul lot mai mare cu termen de valabilitate expirat”, a menţionat Kuncev.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...