Angajaţii CFR protestează în faţa Ministerului Transporturilor

Angajații CFR vor protesta între orele 10.00 și 12.45 lângă parcul din fața Ministerului Transporturilor, solicitând aprobarea bugetului la CFR Călători și CFR Infrastructură, dar și creșterea salariilor.

Deși statul este conștient de nevoia investițiilor pentru creșterea siguranței pe calea ferată și pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație, compensația primită de compania feroviară a fost redusă cu 10%, spun sindicaliștii.

Dacă după protestul de luni nu găsesc o rezolvare la guvernanți, angajații CFR vor face un alt protest pe 26 iunie și un miting în fața Guvernului la 1 iulie. În cazul unei greve generale există riscul ca trenurile să rămână în gări în plin sezon estival.

Deși statul este conștient de nevoia investițiilor pentru creșterea siguranței pe calea ferată și pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație, compensația primită de compania feroviară a fost redusă cu 10%, spun sindicaliștii.

Dacă după protestul de luni nu găsesc o rezolvare la guvernanți, angajații CFR vor face un alt protest pe 26 iunie și un miting în fața Guvernului la 1 iulie.

În cazul unei greve generale există riscul ca trenurile să rămână în gări în plin sezon estival.

„Lipsa bugetului de venituri și cheltuieli la CFR Călători și SA, când suntem la jumătatea anului, ne va face ca, în plin sezon estival, să avem un an mai rău ca anul trecut, cu condiții de confort pentru călători mult mai slabe și foarte multe nemulțumiri, trenuri defecte și întârzieri. Sindicaliștii feroviari vor începe etapele de grevă generală din 20 iunie, iar la 1 iulie 2023, ceferiștii de la Călători și SA vor fi în varianta de a bloca lucrul, pentru că cu așa salarii nu se poate”, a transmis Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

2 COMENTARII

  1. In fata ambasadei Austroungare si nemtesti trebuie sa faceti demonstratie , ca prin agentii lor FMIul si a batut joc de CFR , iar astazi dintn o companie adevarata care se dezvolta prin forte propri , a ajuns o cacareaza Basista cu fata de iobag OBB s-au DeuchBan .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...