Angajații din Ministerul Muncii intră în grevă japoneză

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) declanşează astăzi, 19 octombrie 2020, o grevă japoneză acuzând lipsa dialogului cu ministrul de resort şi denigrările angajaţilor venite chiar de la şeful instituţiei.

Greva se dorește a trage un semnal de alarmă asupra situației în care se află angajații instituțiilor din MMPS, provocată de denigrarea continuă a acestora. Inclusiv din partea ministrului de resort, Victoria-Violeta Alexandru.

„Doamna ministru ar trebui să înţeleagă că nu lipsa de implicare a funcţionarilor din instituţiile M.M.P.S. a dus la problemele generate în sistem, ci o serie de lipsuri de natură logistică şi organizatorică înregistrate la toate nivelurile, generate de ne punerea în aplicare a unor prevederi legale aflate deja în vigoare, sau de neadaptarea unor măsuri legislative noi la situaţia prezentă”, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Lipsesc echipamentele performante

Alte revendicări vizează deblocarea posturilor vacante, asigurarea echipamentelor de lucru şi plata orelor suplimentare. De asemenea, se arată că aplicațiile informatice sunt foarte greu actualizate sau neadaptate cu noile reglementări legislative. Și lipsesc echipamente suficient de performante pentru a asigura buna desfășurare a activității.

Totodată, sindicaliştii arată că tergiversarea aplicării Legii nr.127/2019 a dus la nerespectarea art. 157 prin care se prevedea, ca încă din anul 2019, CNPP să suplimenteze personalul caselor de pensii şi să asigure fondurile necesare dotării cu mobilier, logistic, consumabile, tehnică de calcul, medii de stocare şi comunicaţii în vederea recalculării dosarelor de pensii (aproximativ 5 milioane de dosare).

În context, aceştia solicită şi înlocuirea parcului auto existent şi depăşit din punct de vedere tehnic pentru inspectoratele teritoriale de muncă.

„Sperăm ca prin această formă de manifestare, ministrul Muncii să se implice activ în rezolvarea revendicărilor şi nu în defăimarea şi criticarea angajaţilor, acţiuni ce nu conduc decât la decredibilizarea instituţiilor statului. Un ministru trebuie să fie implicat în dialog permanent cu partenerii sociali şi dedicat în activităţi de dezvoltare a ministerului, nu în activităţi de manipulare şi dezinformare sperând prin acestea în creşterea propriei imagini publice”, subliniază Federaţia. 

1 COMENTARIU

  1. Cum! Lipsesc echipamentele performante? La dracu, romane! Cum vrei sa muncești inteligent! Cu mâinile tale in buzunarul cetățeanului?

    Romanul din sistemul birocratic a început sa înțeleagă valoare și prosperitatea muncii inteligente, valoarea și ajutorul tehnologiei moderne de sec.XXI-lea.( Bravo romane.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...