Angajații din sănătate ar putea fi obligați să se vaccineze anti-Covid

Marea Britanie ar putea impune personalului din sănătate să se vaccineze anti-coronavirus.

Secretarul de stat în Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că vaccinurile obligatorii pentru salariații din sănătate ar contribui la protejarea pacienților.

Sajid Javid a adăugat că nu este descurajat de faptul că există deja un deficit de personal în sistemul de sănătate, scrie Reuters.

„Luăm în considerare acest lucru. Nu am luat încă o decizie finală, dar înclin să o facem „, a declarat el pentru Sky News.

Luni, în Marea Britanie s-au raportat 36.567 de cazuri noi de Covid, în scădere cu 19% faţă săptămâna trecută, și 38 de decese.

Anglia are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării, însă lipsa restricțiilor alimentează răspândirea virusului în timp ce o subvariantă a tulpinii Delta este examinată de autorităţile sanitare.

Deşi vaccinarea şi îmbunătăţirea tratamentelor au redus semnificativ rata mortalităţii din valurile de infectări anterioare, sistemul sanitar britanic începe să simtă presiunea noului val, iar rata deceselor este peste cea din celelalte ţări vest-europene.

Actualul val de infectări este atribuit de specialişti unui cumul de factori, printre care lipsa restricţiilor, scăderea imunităţii celor mai vulnerabili care au fost vaccinaţi foarte devreme la începutul anului şi ratei reduse de vaccinare a adolescenţilor, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...