Englezii criticați, chinezii lăudați: Cu cine ține ministrul de Externe al Marii Britanii?

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a îndemnat o parte a cetăţenilor britanici să se implice mai mult în prosperitatea Regatului Unit. Declaraţiile nu sunt recente ci fac parte dintr-o conversație din 2019 publicată de The Guardian.

Dar declarațiile au fost reactualizate în contextul faptului că Truss candidează la funcția de premier.

Astfel, Truss,  candidat la șefia Partidului Conservator, a declarat potrivit The Guardian că „Angajații britanici produc mai puțin pe oră… Asta e practic cultura muncii. Dacă mergi în China, e foarte diferit, îți garantez. Există o problemă fundamentală în Marea Britanie în relația cu munca. Dacă vrem să devenim o țară mai bogată și mai prosperă, asta trebuie să se schimbe. Dar nu cred că oamenii sunt pregătiți pentru asta.

La referendum am dat vina pe Europa că ne provoacă toate aceste probleme, am dat vina pe imigranți. Dar trebuie să muncim mai mult. Nu este un mesaj popular”.

Britanicii, prea leneși?

Printre declaraţiile extrase din discursul lui  Truss se numără şi referiri la Brexit sau refuzul multor britanici de a munci suficient pentru a avea o ţară prosperă.

Referitor la Brexit, a opinat că a fost câștigat de populişti aruncându-se nedrept vina pe UE sau pe imigranți pentru neajunsurile din UK. Truss preferă să înfrunte cu curaj criticile şi afirmă că Regatul Unit ar avea o problemă fundamentală cu munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...