Angajații Spitalului Județean din Cluj, obligați să se testeze pentru COVID-19 cu bani din buzunar

Angajații Spitalului Județean din Cluj sunt obligați să se testeze pentru coronavirus contra cost- 150 de lei pentru un test- din proprii bani, dacă au lipsit din unitatea sanitară mai mult de șapte zile consecutiv.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, s-a stabilit ca regulă obligatorie pentru personalul care lipsește de la locul de muncă cel puțin 7 zile calendaristice consecutive să se testeze la reîntoarcerea la muncă cu 24/48 de ore înainte de a reveni și să comunice rezultatul testului la medicul șef / asistenta șefă / șeful de serviciu și la SPIAAM pentru a primi avizul de reîntoarcere. Costul testului pentru personalul contractual este de 150 de lei”, se arată într-o adresă semnată de managerul spitalului și făcută publică de deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu.

Ungureanu spune că este vorba despre un abuz al managerului spitalului din Cluj și că acesta „își face de cap”, deoarece „are spate politic puternic, din Caracatița care este în spatele lui fac parte patru politicieni versați, unii mai populari, alții, mari șpăgari. Ioan Rus, Emil Boc, Florin Stamatian și Daniel Buda, sunt cei 4 oameni influenți care îl mențin în funcție pe Petrică Șușca în ciuda abuzurilor repetate comise de acesta și care au fost documentate de mine în interpelări, rapoarte ale corpului de control al Ministerului Sănătății, plângeri penale la DNA și alte parchete.”

Emanuel Ungureanu spune că a cerut Ministerului Sănătății, „oficial, din nou, a 14-a oară în 4 ani, demiterea lui Petre Șușcă”. Spitalul Județean Cluj este în subordinea Ministerului Sănătății.

Adresa oficială către Ministerul Sănătății:

„În atenția Ministerului Sănătății, domnului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru

Obiectul întrebării: Abuz din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Șușca

Domnule ministru Tătaru, prin adresa 31659 din 2 octombrie, transmisă de către managerul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușca, în atenția personalului medico-sanitar din acest spital, acesta atrăgea atenția angajaților că sunt obligați să se testeze anti Covid 19 cu un test efectuat cu 24/48 de ore înainte de întoarcerea în spital, dacă angajatul a lipsit de la locul de muncă mai mult de 7 zile consecutiv. Mai mult decât atât, în aceeași adresă managerul Șușca indica faptul că angajații trebuie să-și plătească acest test și că ar costa 150 de lei.

Domnule ministru al Sănătății, a trecut campania electorală, acum nu mai sunteți sub presiunea europarlamentarului Daniel Buda, a deputatului PNL Stamatian sau a primarului Emil Boc, care este la al 5 lea mandat, duceți până la capăt demersul legal și curajos de a-l demite pe managerul Șușca. Puteți să rezistați mai mult de 3 ore de data aceasta la presiunile politice, știu că puteți.

Șușca o să continuie abuzurile și lipsa de decizie din partea dumneavoastră are consecințe nefaste zilnice.

Vă doresc înțelepciune în aplicarea legii și vă rog să-mi comunicați ce măsură ați luat împotriva acestui nou abuz comis de Petru Șușca?

Cu respect, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Aproape 5 000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate în urma...

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au reuşit să indisponibilizeze 4.500 de kilograme de obiecte pirotehnice în urma unor ample percheziţii desfăşurate în municipiul Slobozia şi...