Angajatorii caută tot mai mult oameni cu experiență și care să lucreze online

Contextul epidemiologic continuă să-şi facă simţite efectele în piaţa muncii, unde restricţiile necesare pentru gestionarea valului 4 dictează noi tendinţe în recrutare.

În luna octombrie s-au observat trei tendinţe importante: accelerarea joburilor remote (online), atât în oferta companiilor, cât şi în interesul candidaţilor, creşterea aplicărilor pentru joburile ce necesită nivel mediu de experienţă şi conturarea industriilor cu activitate specifică în pandemie, potrivit unei analize a platformei de angajări BestJobs, citată de Agerpres.

Procesul de recrutare devine şi el mai flexibil, aliniat cu nevoile jucătorilor, astfel că tot mai mulţi recrutori apelează la instrumente online pentru analiza, selecţia şi chiar intervievarea candidaţilor, precizează sursa citată.

Chiar dacă joburile remote (online) au devenit o realitate constantă încă din vara anului 2019, schimbarea recentă a contextului epidemiologic a adus noi creşteri. Astfel, peste 110.000 de CV-uri au fost depuse la joburi remote în luna octombrie, cu 12% mai multe decât în luna anterioară. Companiile s-au conformat şi ele, astfel că 11% dintre ofertele de joburi disponibile pe BestJobs au fost pentru poziţii remote, în creştere cu 8% faţă de lunile de vară.

Pozițiile de mid-level, cele mai solicitate

Cele mai multe aplicări în luna octombrie au fost înregistrate tocmai pentru un job remote, în condiţiile în care 2.700 de oameni şi-au depus CV-ul pentru o poziţie de Agent Customer Care eMAG (remote) în cadrul companiei Dante International.

Pe de altă parte, pandemia nu a influenţat nevoia de dezvoltare a candidaţilor, astfel că în luna octombrie s-a observat o creştere cu 5% a aplicărilor pentru joburile ce necesită un nivel mediu de experienţă comparativ cu luna anterioară. 45% din volumul total de aplicări din octombrie au fost pentru poziţii mid-level. Această categorie de joburi se adresează atât candidaţilor care vor să evolueze şi păşească în treapta superioară de experienţă, cât şi celor care vor să facă o schimbare în carieră, pe acelaşi nivel.

Celelalte categorii au atras aplicanţi în proporţie de 40% pentru entry-level, 11% pentru seniori şi 4% pentru poziţii de conducere.

Cele mai dinamice industrii în contextul sanitar sunt Medicină/Sănătate, Transporturi/Distribuţie, Logistică şi Vânzări.

Cu 30% mai multe angajări în Sănătate

Aplicările pentru poziţiile în Medicină/ Sănătate au crescut cu 30% faţă de luna septembrie şi au reprezentat 4% din totalul aplicărilor din ultima lună, iar în domeniile Transporturi/Distribuţie şi Logistică au fost deschise aproximativ 1.500 de poziţii noi pentru livratori mâncare numai în luna octombrie, cu 10% mai multe decât în septembrie.

În Vânzări, în luna octombrie au fost înregistrate 210.000 de aplicări, cu 26% mai multe decât în septembrie.

„Asistăm la un scenariu deja familiar, cel al muncii cu precădere de la distanţă, care generează şi alte trenduri. Luna octombrie, care a corespuns şi manifestării de vârf a valului al patrulea, ne-a indicat cu claritate direcţia către care se îndreaptă piaţa muncii, comportamente noi, dar şi industrii ce cunosc o creştere accelerată fiind favorizate în această perioadă. Estimăm că vor mai apărea schimbări pe piaţa muncii, pe fondul contextului sanitar, dar observăm deja lejeritatea companiilor în a se adapta la această realitate, ca urmare a experienţei de la începutul pandemiei”, a explicat Andrei Frunză, CEO BestJobs România.

În luna octombrie, pe platforma de recrutare BestJobs s-au înregistrat peste un milion de aplicări la joburile disponibile, în creştere cu 10% faţă de luna anterioară.

1 COMENTARIU

  1. Până acum va-ţi bătut și încă vă mai bateți joc de milioane de romanii, mai sunt încă o suta de inși care așteaptă de lucru in afara porți voastre.
    Ei poftim astăzi ”Patronul nostru” lacom și fără scrupule începe să se îngrijoreze pentru ziua lui de mâine și pentru ale sale excursii peste ocean.
    Angajați-vă musulmani,acești musulmani vă așteaptă cu ale lor braţe deschise, ca voi să dispăreți fara urmă pe ziua de mâine şi de pe aceste pământuri fertile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...