Angela Merkel dă vina pe Trump pentru violențele din SUA: Imaginile m-au înfuriat

Cancelarul german, Angela Merkel, a reacționat după evenimentele șocante din SUA și a spus că protestatarii din SUA, susținători ai lui Trump, au luat cu asalt sediul Congresului din Washington fiindcă președintele în exercițiu nu și-a recunoscut înfrângerea în fața adversarului său, Joe Biden, la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„Am văzut cu toţii, ieri, imaginile neliniştitoare ale asaltului asupra Congresului SUA, iar aceste imagini m-au înfuriat şi m-au întristat”, a declarat Merkel, cu prilejul unei reuniuni a conservatorilor germani.

„Regret profund că din noiembrie încoace preşedintele Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea, şi nici ieri”, a spus presei cancelarul german, apreciind că „îndoielile cu privire la rezultatul alegerilor din SUA au fost alimentate şi au creat atmosfera care a făcut posibile evenimentele” de la Washington.

Ea i-a calificat pe cei câteva sute de susţinători ai lui Trump care au luat cu asalt Capitoliul drept „atacatori şi turbulenţi” şi şi-a exprimat încrederea că Joe Biden va fi învestit preşedinte al SUA peste două săptămâni, aşa cum este prevăzut.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole