Angela Merkel, depre pandemia de coronavirus: Nimic nu va mai fi la fel. Ne va lovi dur și în mod existențial

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că se așteaptă la o evoluție a pandemiei de coronavirus „încă și mai dificilă” în următoarele luni, însă a promis că guvernul condus de ea va avea ca prioritate bunăstarea societății.

″Va trebui să trăim cu acest virus încă mult timp (…) Situaţia rămâne gravă. Să o luăm în serios. Am beneficiat toţi de libertate şi de o protecţie relativă împotriva aerosolilor în timpul verii, când este posibilă viaţa în aer liber, dar situaţia riscă să se schimbe odată ce mai multe activităţi se mută în spaţii închise, unde virusul se poate transmite mai uşor”, a declarat Merkel la o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Angela Merkel susține că Guvernul german va face tot posibilul astfel încât copiii să nu sufere din cauza pandemiei de coronavirus. „Școlile și grădinițele trebuie să fie lucrurile cele mai importante”, a mai spus cancelarul german.

De asemenea, Guvernul condus de Merkel va face tot posibilul să lase economia să funcționeze sau să o repornească acolo unde a fost afectată de coronavirus și, de asemenea, să păstreze locurile de muncă.

De asemenea, Angela Merkel a mai spus că o altă prioritate a guvernului german este spiritul de solidaritate socială, în situațiile în care anumite categorii sociale au fost afectate de pandemiei mai mult decât altele, ca de exemplu bătrânii sau familiile cu venituri reduse.

″Nimic nu va mai fi ca înainte de pandemie, ea ne va lovi dur şi în mod existenţial″, a avertizat cancelarul german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...