Animalele își schimbă forma din cauza încălzirii globale, arată ultimele studii

Publicat: 11 sept. 2021, 23:01, de Mihaela Ionescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Animalele își schimbă forma din cauza încălzirii globale, arată ultimele studii

Unele animale își schimbă forma pentru a-și menține temperatura corporală, în urma încălzirii globale, potrivit unui studiu recent, citat de BBC.

Speciile de animale cu sânge cald evoluează și dezvoltă un cioc mai mare, picioare sau urechi mai mari, pentru a-și regla temperatura corpului, pe măsură ce planeta se încălzește, relateză BBC.

Asta este ceea ce oamenii de știință spun că li se întâmplă unor animale ca răspuns la schimbările climatice.

Oamenii de știință din spatele studiului avertizează că schimbările fiziologice nu înseamnă că animalele fac față schimbărilor climatice.

 „În majoritatea timpului în care se discută despre schimbările climatice, oamenii se întreabă „ pot oamenii să depășească acest lucru? ” sau „ce tehnologie poate rezolva acest lucru?” ”, spune autorul studiului, Sară Ryding, de la Universitatea Deakin.

Raportul climatic este „cod roșu pentru umanitate”.

Faună sălbatică este forțată să migreze sau să se adapteze prin schimbările climatice. Dacă animalele nu reușesc să-și controleze temperatura corpului, se pot supraîncălzi și muri.

Unele animale de climă mai caldă au evoluat istoric pentru a avea ciocuri sau urechi mai mari pentru a obține căldură mai ușor. O aripă, o ureche sau un cioc mai mari, în raport cu mărimea corpului, oferă animalelor mai mici o suprafață mai mare din care să piardă căldura în exces.